2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Szeged

Határozatképtelen a rendkívüli közgyűlés

Nem jelent meg a baloldal a rendkívüli közgyűlésen kedden reggel, ezért azt a fél 8-as kezdés helyett fél 9-re halasztották, viszont ekkor is határozatképtelennek nyilvánította a grémiumot Nagy Sándor alpolgármester. Botka László a Fidesz–KDNP önkormányzati frakció kérésére hívta össze az ülést azután, hogy első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Solymos László alpolgármestert és Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, illetve Kalmár Gábor kabinetfőnököt.

Haág Zalán önkormányzati képviselő elmondta, nem történt semmi az elsőfokú ítélethirdetés óta, ezért hívták össze a rendkívüli közgyűlést. A Fidesz–KDNP közgyűlési frakció Solymos László megbízatását vonná vissza, illetve felszólítja Botka László polgármestert, hogy mentse fel Mózes Ervin címzetes főjegyzőt.


Csak a Fidesz–KDNP-frakció találta a kijelölt üléstermet

Botka László a Fidesz–KDNP önkormányzati frakció kérésére hívta össze az ülést

– Tudjuk, hogy hűtlen kezelés miatt ítélte el őket a járásbíróság, mert éves parkolóbérletet adtak olyanoknak, akiknek egyébként nincs közük Szegedhez – hivatkozott a Gyulai Járásbíróság bírói indoklására. – Jól látjuk, hogy nem jelent meg a baloldal. Ezáltal Botka László is elismerte felelősségét. Amíg ez a helyzet megnyugtató módon nem rendeződik, napirenden tartjuk a témát – tette hozzá Haág.

Rózsavölgyi József a múlt héten bejelentett reprezentatív közvélemény-kutatás eredményét árulta el.


– A megkérdezettek 4/5 része azt mondta, ők sem tartják helyesnek, hogy a városházán olyanok dolgoznak, akiket elítélt a bíróság. Megkérdezzük Botka Lászlót, szerinte vállalható-e, hogy olyanok dolgoznak itt, akiket elítélt a bíróság – tette fel a kérdést a képviselő.

Az MSZP-t ezúttal is megtámogatta a szegedi Jobbik, amely nem vett részt az ülésen, ahogyan a zöldek sem.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.