EUR: 345,04 Ft
CHF: 321,16 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Egyéb Szeged

Határozatképtelen a rendkívüli közgyűlés

Nem jelent meg a baloldal a rendkívüli közgyűlésen kedden reggel, ezért azt a fél 8-as kezdés helyett fél 9-re halasztották, viszont ekkor is határozatképtelennek nyilvánította a grémiumot Nagy Sándor alpolgármester. Botka László a Fidesz–KDNP önkormányzati frakció kérésére hívta össze az ülést azután, hogy első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Solymos László alpolgármestert és Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, illetve Kalmár Gábor kabinetfőnököt.

Haág Zalán önkormányzati képviselő elmondta, nem történt semmi az elsőfokú ítélethirdetés óta, ezért hívták össze a rendkívüli közgyűlést. A Fidesz–KDNP közgyűlési frakció Solymos László megbízatását vonná vissza, illetve felszólítja Botka László polgármestert, hogy mentse fel Mózes Ervin címzetes főjegyzőt.


Csak a Fidesz–KDNP-frakció találta a kijelölt üléstermet

Botka László a Fidesz–KDNP önkormányzati frakció kérésére hívta össze az ülést

– Tudjuk, hogy hűtlen kezelés miatt ítélte el őket a járásbíróság, mert éves parkolóbérletet adtak olyanoknak, akiknek egyébként nincs közük Szegedhez – hivatkozott a Gyulai Járásbíróság bírói indoklására. – Jól látjuk, hogy nem jelent meg a baloldal. Ezáltal Botka László is elismerte felelősségét. Amíg ez a helyzet megnyugtató módon nem rendeződik, napirenden tartjuk a témát – tette hozzá Haág.

Rózsavölgyi József a múlt héten bejelentett reprezentatív közvélemény-kutatás eredményét árulta el.


– A megkérdezettek 4/5 része azt mondta, ők sem tartják helyesnek, hogy a városházán olyanok dolgoznak, akiket elítélt a bíróság. Megkérdezzük Botka Lászlót, szerinte vállalható-e, hogy olyanok dolgoznak itt, akiket elítélt a bíróság – tette fel a kérdést a képviselő.

Az MSZP-t ezúttal is megtámogatta a szegedi Jobbik, amely nem vett részt az ülésen, ahogyan a zöldek sem.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.