EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szeged

Határozatképtelen a rendkívüli közgyűlés

Nem jelent meg a baloldal a rendkívüli közgyűlésen kedden reggel, ezért azt a fél 8-as kezdés helyett fél 9-re halasztották, viszont ekkor is határozatképtelennek nyilvánította a grémiumot Nagy Sándor alpolgármester. Botka László a Fidesz–KDNP önkormányzati frakció kérésére hívta össze az ülést azután, hogy első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Solymos László alpolgármestert és Mózes Ervin címzetes főjegyzőt, illetve Kalmár Gábor kabinetfőnököt.

Haág Zalán önkormányzati képviselő elmondta, nem történt semmi az elsőfokú ítélethirdetés óta, ezért hívták össze a rendkívüli közgyűlést. A Fidesz–KDNP közgyűlési frakció Solymos László megbízatását vonná vissza, illetve felszólítja Botka László polgármestert, hogy mentse fel Mózes Ervin címzetes főjegyzőt.


Csak a Fidesz–KDNP-frakció találta a kijelölt üléstermet

Botka László a Fidesz–KDNP önkormányzati frakció kérésére hívta össze az ülést

– Tudjuk, hogy hűtlen kezelés miatt ítélte el őket a járásbíróság, mert éves parkolóbérletet adtak olyanoknak, akiknek egyébként nincs közük Szegedhez – hivatkozott a Gyulai Járásbíróság bírói indoklására. – Jól látjuk, hogy nem jelent meg a baloldal. Ezáltal Botka László is elismerte felelősségét. Amíg ez a helyzet megnyugtató módon nem rendeződik, napirenden tartjuk a témát – tette hozzá Haág.

Rózsavölgyi József a múlt héten bejelentett reprezentatív közvélemény-kutatás eredményét árulta el.


– A megkérdezettek 4/5 része azt mondta, ők sem tartják helyesnek, hogy a városházán olyanok dolgoznak, akiket elítélt a bíróság. Megkérdezzük Botka Lászlót, szerinte vállalható-e, hogy olyanok dolgoznak itt, akiket elítélt a bíróság – tette fel a kérdést a képviselő.

Az MSZP-t ezúttal is megtámogatta a szegedi Jobbik, amely nem vett részt az ülésen, ahogyan a zöldek sem.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.