EUR: 318,16 Ft
CHF: 280,14 Ft
2019. február 18., hétfő
Bernadett

Külföld

Hatvanezer háztartás maradt áram nélkül a Trami tájfun miatt

Több mint hatvanezer háztartás maradt áram nélkül Japán Honsú szigetén a Trami tájfun miatt, amely vasárnap csapott le a szigetország középső és északi részére.

Az NHK közszolgálati tévécsatorna beszámolója szerint legkorábban csütörtökre állíthatják helyre a megrongálódott vezetékeket.


Az áramkimaradás a legnagyobb problémát Sidzuoka prefektúra területén okozta, ahol mintegy 3,8 millió ember él, és ahol az energiahiány miatt vasárnap óta nem működnek a lakosság vízellátását biztosító szivattyúk. Ezekben a körzetekben az embereknek lajtos kocsikból osztanak vizet. A rendőrség adatai szerint az áramhiány miatt mintegy 600 közlekedési csomópontban nem működnek a forgalmi jelzőlámpák, ami komoly gondot okoz a közlekedésben is.

/Fotó: MTI/EPA/ESA/NASA/Alexander Gerst

Az országra lezúduló trópusi viharban ketten meghaltak, ketten eltűntek, 170-en pedig megsérültek. Az ország jelentős részén akadozott a közúti forgalom.

Kapcsolódó Cikkek

  • Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt kitaszították az érseket

    Szexuális visszaélései miatt egy vatikáni fegyelmi bizottság kitaszította a papi rendből Theodore McCarrick volt washingtoni érseket, az amerikai katolikus egyház egyik volt vezetőjét, akit még tavaly is a legbefolyásosabbak között tartottak számon – közölték szombaton hivatalosan a Szentszéknél.

  • Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kért maga ellen a Flybmi brit légitársaság

    Csődeljárást kezdeményezett maga ellen a British Midland Regional, vagyis Flybmi néven ismert brit légitársaság, és azonnali hatállyal törölte járatait – jelentette be a cég szombat este a honlapján, részben a Nagy-Britannia uniós kiválása (Brexit) körüli bizonytalanságot okolva a kényszerű döntésért.