2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Belföld

Hazudtak a pártszakadásról a Jobbik vezetői

Saját tagságát is átverte a Jobbik a pártszakadással kapcsolatban – derült ki a Figyelő által megszerzett beszélgetés hanganyagából. Ezen a párt egyik alelnöke, Z. Kárpát Dániel elismeri, hogy „kamu” az az állításuk, hogy többen léptek be, mint ki, ahogy az is, hogyan használják politikai lejáratásra Zsúrpubi nevű lakájmédiumukat.

A Jobbik vezetése pontosan tudta, hogy tagságuk brutális ütemben csökkent az elmúlt hónapokban, mégis átverték saját tagságukat, akik felé ezt úgy kommunikálták, hogy ez nem probléma, mert a Toroczkai László alapította Mi Hazánk Mozgalomhoz csatlakozó kilépők helyére új tagok léptek be. Erről maga Z. Kárpát Dániel jobbikos képviselő mondja el egy a Figyelő birtokába jutott hangfelvételen, hogy nem igaz.


Z. Kárpát elismeri, hogy „kamuztak” a tagságnak MTI Fotó: Soós Lajos

„Ez kamu! Jó, hát ezt egyikünk sem hiszi el” – fogalmaz a párttagok felé hangoztatott állításokkal kapcsolatban Z. Kárpát a Farkas Gergely jobbikos országgyűlési képviselővel és egy ismeretlen személlyel folytatott megbeszélésen, ahol az alelnök arról is szól, hogyan kellene trükközniük a taglétszámmal.

Farkas felveti, hogy „meg kellene keresni néhány olyan embert, értelmiségieket, akik pozitívan nyilatkoznak arról, hogy a Jobbik most már végképp kilépett a szélsőjobboldali pártiságból”, mire Z. Kárpát azt javasolja, hogy „valakit kirúgunk és beléptetjük”.


Az is kiderül a beszélgetésből, hogy a kozmetikázott számokról szóló kommünikét Szabó Gábor pártigazgató küldte szét a tagságnak.

Vona Gábor feleségéhez, Vona Krisztinához kötődik a Jobbik „revolvermédiája”
MTI Fotó: Balázs Attila

A cukiságkampányba belenyomorodott egykori radikális párt működéséről sokat elárul, hogy nem is tagadják: építettek maguknak olyan revolvermédiát, amelynek egyetlen célja, hogy a politikai ellenfeleiket – például a kormánypártok képviselőit vagy Toroczkai Lászlóékat – igyekezzen besározni.

„Ha azt a látszatot fent akarjuk tartani, hogy itt nincs pártszakadás… a legjobb lenne, ha egy összefoglaló cikk készülne… Ha elfogadtok egy tanácsot, én nem a Zsúrpubit javasolnám, hiszen a zsurpubi.hu annyira leekézte magát, az összes ilyen támadó jellegű cuccunk ott jelent meg az utóbbi hetekben-hónapokban.”

Mint korábban megírtuk, a Zsúrpubi, amely hivatalosan nem kötődik a Jobbikhoz, szinte teljesen ugyanazzal a szerzőgárdával dolgozik, mint a bukott pártelnök, Vona Gábor felesége által főszerkesztett életmódoldal, a Zsúrpubi főszerkesztője pedig Vona Krisztina beosztottja.

A teljes beszélgetést itt hallgathatja meg, alatta pedig el is olvashatja:

 

A hangfelvétel leirata

Farkas Gergely: A másik, amit írtam az elnökségi levlistára, hogy az egész bagázst, ezt a Toroczkai bagázst azzal lehetne hitelteleníteni, hogy bemutatnánk, hogy itt nem feltétlenül politikai irányvonalbeli másképp gondolkodásról van szó, hanem személyes ambíciók kapcsán, az abban való csalódás, hogy ők nem lettek, Toroczkai nem lett pártelnök, ugye csomóan nem lettek országgyűlési képviselők, Szőcs Norbi, Árgyelán, Császárné ezek mind országgyűlési képviselők szerettek volna lenni. Amikor volt az ominózus országos választmányi ülés, amikor ki lett hirdetve, onnantól datálható az ő pálfordulásuk.

Jön ez a kilépési hullám, ezt meg ellensúlyozva, most ugye volt egy belső kommunikáció, hogy többen léptek be, mint ahányan kiléptek, de olyanokat is lehetne, hogy megszólaltatni egy-két embert, aki ismertebb, hogy ő pont most lép be, meg most kezd bízni a Jobbikban, meg örül, hogy ilyen emberektől megszabadultunk, persze ezt egy kicsit szofisztikáltabban. Tehát felmutatni az ellenpólust is, hogy ne csak az a kilépési hullám söpörjön végig a médiában, hanem az ellenoldal is, ami a mienket erősíti. Tehát szerintem meg kellene keresni néhány olyan embert, értelmiségieket, akik pozitívan nyilatkoznak arról, hogy a Jobbik most már végképp kilépett abból a szélsőjobboldali pártiságból, ami sokakat távol tartott. Ilyen jövőképet felmutatni szerintem fontos lenne.

XY: Szaszival kell beszélnünk.

Z. Kárpát Dániel: Valakit kirúgunk és beléptetjük.

NEVETÉS

Z. Kárpát Dániel: A sas nem kapkod legyek után, tehát ha azt a látszatot fent akarjuk tartani, hogy itt nincs pártszakadás és igazából itt nem mi vagyunk reagálási kényszerben, akkor nagyon csínján kell ezekkel bánni. A legjobb lenne talán, ha egy összefoglaló cikk készülne a Gergőnek a nyomvonalán, amit elmondott, hogy az összes lúzerről bebizonyítjuk, hogy miért lúzer és miért nem tudja elfogadni. Most nyilván ezt nem injekciósan kell megírni, tehát semmiképpen sem úgy, hogy itt valami összeesküvés-elmélet szaga legyen, de az lenne a jó, ha a kommentelőink egy copy paste-tel ezt így mindenhová be tudnák szúrni. Ha elfogadtok egy tanácsot, én nem a Zsúrpubit javasolnám, hiszen a zsurpubi.hu az annyira leekézte magát, az összes ilyen támadó jellegű cuccunk az ott jelent meg az utóbbi hetekben-hónapokban.

Ismeretlen megszólaló: A kilépési hullám most… Az Enikő is akar a héten sajttájt. Kurva élet, hogy meg fogják kérdezni, hogy kilépési hullám van, erre kell szerintem nagyon hamar, hogy belépési hullám van. És pont, és lezártuk, nem foglalkoztunk vele. A Fidesznek a dolga.

Ismeretlen megszólaló: Kétszer annyian léptek be, mint ki.

Z. Kárpát Dániel: Ez mondjuk kamu.

Ismeretlen megszólaló: Cáfolni kell ezeket.

Z. Kárpát Dániel: Én nem mondanám.

Ismeretlen megszólaló: Mennyit küldött ki a Szaszi? Ötvenvalahányan léptek be és harmincan ki.

Z. Kárpát Dániel: Jó, hát ezt egyikünk sem hiszi el!

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek