EUR: 321,93 Ft
CHF: 283,13 Ft
2019. április 26., péntek
Ervin

Extra

Hétfőn kiderül, mi lesz Orbán Viktor örökbefogadott rinocéroszának neve

A miniszterelnök oldalán már több ezren szavaztak arról, hogy mi legyen a Nyíregyházi Állatpark legújabb lakójának, az Orbán Viktor által örökbefogadott indiai páncélos rinocérosz neve.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a miniszterelnök elfogadta a Nyíregyházi Állatpark felkérését és örökbe fogadta a nemrég született kis rinocéroszt. Nagy szenzáció ez a születés, hiszen Magyarországon először jött világra indiai páncélos rinocérosz.


Orbán Viktor mint ahogyan azt a közösségi oldalára feltöltött felhívásában is elmondta, az örökbe fogadás együtt jár a keresztapasággal, így most nevet is kell találni a Föld egyik legritkább állatának, amihez a mi segítségünket kéri.

A szavazásba egyébként több híresség is beszállt, szombaton például Hajdú Péter adta le voksát a számára legszimpatikusabbra. Hétfőn kiderül, hogy Csülök, Fülig Jimmy, Chico, Antoine, Bernardo, vagy esetleg Désiré lesz-e a befutó.


Adjunk nevet a rinónak // Name the rhino!

Adjunk nevet a rinónak // Name the rhino!

Gepostet von Orbán Viktor am Freitag, 19. Oktober 2018

Hogy miért ezeket a neveket választotta Orbán Viktor? Eláruljuk!

Csülök Rejtő Jenő regényhőse, aki az író több művében is szerepel. A Három testőr Afrikában című regényből magyar film is készült, ebben John Fowler „Csülök” szerepét Koncz Gábor játszotta. Rejtő Jenő a megoldás kulcsa Fülig Jimmy esetében is, ugyanis ő is az író több regényének főhőse. A Három testőr Afrikában és a Piszkos Fred közbelép egyébként Orbán Viktor javaslatára került be a Nemzeti Könyvtárba 2014-ben

Antoine és Désiré Cseh Tamás dalainak szereplői. Egy 1978-ban megjelent album kettejük történeteit dolgozza fel (Bereményi Géza írta a dalszövegeket), de Antoine és Désiré más lemezeken és dalokban is felbukkan.

A Chico spanyolul fiút, kölyköt jelent (a rinocérosz bikaborjúra pedig ez most kétségkívül illik). Ráadásul A hét mesterlövész című nagyszerű filmben Chicónak hívják a legfiatalabb hőst, Bernardónak pedig a legbölcsebbet. Ők ketten kerülnek a legközelebb a dolgos, földművelő falusiakhoz.

 

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek

 • Luis Fonsi ismét tarol

  Luis Fonsi ismét tarol

  Egy nap alatt ötmillió feletti megtekintésnél jár Luis Fonsi új dala. A világ egyik vezető latin zenei nagykövete augusztus 17-i budapesti koncertjén is előadja majd a Date La Vuelta című slágert.

 • Singh Viki kineziológussal erősíti a lelkét

  Singh Viki kineziológussal erősíti a lelkét

  A 33 éves énekesnő és párja, Csepregi Tomi nemrég ünnepelték a második évfordulójukat. Viki szerint az eljegyzés már a levegőben van, sőt, szerelme már családot is alapítana, ám mint mondja: gyerekkori sérelmei miatt neki még kétségei vannak.

 • Tetoválással nehezebb munkát találni?

  Tetoválással nehezebb munkát találni?

  Évek óta hatalmas divat tetováltatni és a társadalom is egyre elfogadóbb ezzel kapcsolatban. A munkáltatók nagy részénél mégis kizáró ok lehet egy-egy figura vagy felirat a bőrön.