EUR: 366,08 Ft
CHF: 345,57 Ft
2020. április 05., vasárnap
Vince

Extra

Hétfőn kiderül, mi lesz Orbán Viktor örökbefogadott rinocéroszának neve

A miniszterelnök oldalán már több ezren szavaztak arról, hogy mi legyen a Nyíregyházi Állatpark legújabb lakójának, az Orbán Viktor által örökbefogadott indiai páncélos rinocérosz neve.

Mint arról korábban már beszámoltunk, a miniszterelnök elfogadta a Nyíregyházi Állatpark felkérését és örökbe fogadta a nemrég született kis rinocéroszt. Nagy szenzáció ez a születés, hiszen Magyarországon először jött világra indiai páncélos rinocérosz.


Orbán Viktor mint ahogyan azt a közösségi oldalára feltöltött felhívásában is elmondta, az örökbe fogadás együtt jár a keresztapasággal, így most nevet is kell találni a Föld egyik legritkább állatának, amihez a mi segítségünket kéri.

A szavazásba egyébként több híresség is beszállt, szombaton például Hajdú Péter adta le voksát a számára legszimpatikusabbra. Hétfőn kiderül, hogy Csülök, Fülig Jimmy, Chico, Antoine, Bernardo, vagy esetleg Désiré lesz-e a befutó.


Adjunk nevet a rinónak // Name the rhino!

Adjunk nevet a rinónak // Name the rhino!

Gepostet von Orbán Viktor am Freitag, 19. Oktober 2018

Hogy miért ezeket a neveket választotta Orbán Viktor? Eláruljuk!

Csülök Rejtő Jenő regényhőse, aki az író több művében is szerepel. A Három testőr Afrikában című regényből magyar film is készült, ebben John Fowler „Csülök” szerepét Koncz Gábor játszotta. Rejtő Jenő a megoldás kulcsa Fülig Jimmy esetében is, ugyanis ő is az író több regényének főhőse. A Három testőr Afrikában és a Piszkos Fred közbelép egyébként Orbán Viktor javaslatára került be a Nemzeti Könyvtárba 2014-ben

Antoine és Désiré Cseh Tamás dalainak szereplői. Egy 1978-ban megjelent album kettejük történeteit dolgozza fel (Bereményi Géza írta a dalszövegeket), de Antoine és Désiré más lemezeken és dalokban is felbukkan.

A Chico spanyolul fiút, kölyköt jelent (a rinocérosz bikaborjúra pedig ez most kétségkívül illik). Ráadásul A hét mesterlövész című nagyszerű filmben Chicónak hívják a legfiatalabb hőst, Bernardónak pedig a legbölcsebbet. Ők ketten kerülnek a legközelebb a dolgos, földművelő falusiakhoz.

 

Ez történt korábban:

Kapcsolódó Cikkek