EUR: 320,48 Ft
CHF: 279,82 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Veszprém

Hetven év, hetven program

Hetvenedik tanévét ünnepli az Ipari Szakközépiskola. Az intézmény hetven programmal készül, aminek csúcspontja a jubileumi hét lesz márciusban.

A hetven rendezvény között olyanok is szerepelnek, amilyeneket minden tanévben megrendeznek, idén azonban ezeken is hangsúlyos lesz a jubileum, például az osztálydekorációs verseny tematikáját is ehhez igazítják majd – vázolta a terveket csütörtöki sajtótájékoztatóján Irányi László igazgató.


Hetvenedik tanévét kezdte az Ipari Szakközépiskola (fotó: Kovács Bálint)

Az ünnepségsorozat márciusban a jubileumi héten éri el csúcspontját. Március 19-én második alkalommal rendezik meg Az Ipari Napját, amikor az iskolai egykori tanulóit várják vissza egy baráti hangulatú délutánra – és a tavaly megkezdett hagyományt folytatva újabb tantermeket neveznek el egykori jeles pedagógusokról. De ez a hét a jelenlegi diákok számára is különleges lesz: délelőttönként projektnap, tanulók által megtartott tanórák, diáknap töri meg a tanév rutinját – a hét csúcspontja pedig egy ünnepi gála lesz, ahol jelenlegi és egykori tanulók egyaránt megvillanthatják tehetségüket.

Az öregdiákokat is megszólítják – mondta el Irányi László igazgató (fotó: Kovács Bálint)

Ahogy tíz évvel ezelőtt, a hetvenedik évben is évkönyvet ad ki az iskola. Ezúttal azonban nem az 1949 óta eltelt évek statisztikáit és történeteit találhatjuk meg a kötet lapjain: egykori diákok visszaemlékezéseivel töltenék meg az oldalakat – ezeket az iskola ismert elérhetőségein keresztül lehet eljuttatni az igazgatóhoz.


Hetven programot szerveznek a jubileumi tanévben (fotó: Kovács Bálint)

A programok a következő napokban és hetekben is zajlanak: október végén, november elején többek között éjszakai focival, a hagyományos Radnóti-emlékmenettel, iskolai szavalóversennyel folytatódik a jubileumi tanév.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.