EUR: 356,67 Ft
CHF: 337,10 Ft
2020. március 30., hétfő
Zalán

Belföld

Hidvéghi: Brüsszel több eszközzel is gyengítené a határvédelmet

A Fidesz szerint az elmúlt napok történései azt mutatják, Brüsszel több eszközzel is tovább gyengítené a határvédelmet, hogy legalizálja, segítse, felgyorsítsa az illegális migrációt.

Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója kedden Budapesten újságíróknak felidézte: az Európai Bizottság migrációügyi biztosa az ENSZ-ben arról beszélt, legalizálni és szervezni akarja a bizottság az Európába tartó gazdasági bevándorlást, és ezt a célt tűzte ki az ENSZ migrációs csomagja is.


Az Európai Parlament “szélsőségesen bevándorláspárti” állampolgári jogi, bel- és igazságügyi bizottságában (a LIBE-bizottságban) pedig olyan javaslatot tárgyaltak, amely alapján nem lenne büntethető a bevándorlásszervezés és az embercsempészekkel való együttműködés – mondta. A javaslat azokra az NGO-kra terjedne ki, amelyek együttműködnek az embercsempészekkel és tömegesen szállítják a bevándorlókat Európába – jegyezte meg.

Hozzátette: a “Soros-hálózat” We are a welcoming Europe címmel indított nemzetközi kampányt. Brüsszel bevándorláspárti többsége újabbnál újabb javaslatokkal áll elő, hogy legalizálják a migrációt, minél több bevándorlót szállítsanak Európába – jelentette ki. Hozzátette: ezért is akarják elvenni a határvédelem jogát a tagállamoktól, és – még ezen is túlmenve – azt akarják elérni, hogy ne lehessen büntetni se az illegális határátlépést, se annak elősegítését.


Hidvéghi Balázs közölte: ebből is látszik, mi a jövő évi európai parlamenti választás tétje. Ha ez a szélsőségesen bevándorláspárti elit marad hatalmon, akkor egész Európából bevándorlókontinenst hoznak létre, legalizálják, segítik, felgyorsítják az illegális bevándorlást és megtiltják a tagállamoknak, hogy védekezzenek ellene – fogalmazott.

A politikust kérdezték a Sargentini-jelentés szerdai parlamenti vitájáról is. Kiemelte: fontos, hogy az Országgyűlés kifejezze a véleményét a “hazug, zsaroló” jelentésről, ugyanakkor úgy gondolja, mindenkit, így az EP magyar képviselőit is meg kell hallgatni a vitában. Jelezte: szerinte Ujhelyi István (MSZP-s EP-képviselő) is lehetőséget fog kapni, hogy elmondhassa álláspontját.

A Magyar Idők értesülésével kapcsolatban, hogy akár a háromgyerekes nők szja-mentességével is támogatná a kormány a gyermekvállalást, Hidvéghi Balázs elmondta: a kormány hamarosan előáll a nemzeti konzultáció kérdőívével. Rendkívül fontos, hogy több gyerek szülessen, ez stratégiai, nemzeti kérdés és minden elkövetnek, hogy elősegítsék – jegyezte meg.

Azzal kapcsolatban, hogy az EP elnöke, Antonio Tajani elítélte az EP-képviselőket ért támadásokat, a kommunikációs igazgató azt mondta: a politikai vitának van elfogadható és elfogadhatatlan kerete. Nyilvános politikai vitát folytatni természetes, sőt szükséges, ugyanakkor úgy látja, egy képviselőt ábrázoló bábu égetése már nem elfogadható formája a politikai véleménynyilvánításnak. Ilyet a kormány soha nem is csinált – tette hozzá.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek