EUR: 321,99 Ft
CHF: 282,69 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Békéscsaba

Hivatalosan is elindult a szezon

A hagyományokhoz híven idén is megtartotta szezonnyitó sajtótájékoztatóját a Békéscsabai Röplabda SE. A klub vezetése mellett Szarvas Péter polgármester is részt vett a rendezvényen, mindannyian pozitívan és reményekkel telve várják a következő hónapokat.

Az eseményen elhangzott, hogy a BRSE a 2018–19-es szezonban az Extraligában, a Magyar Kupában, a Bajnokok Ligájában és a Közép-európai Kupában (MEVZA) indul, amelyekben közel 60 mérkőzést fog játszani a csapat. Baran Ádám, az egyesület elnöke rögtön az esemény elején felfedte a klub új névadó szponzorának kilétét. A klub 2019. június 30-ig szóló szerződést írt alá a Swietelsky Magyarország Kft.-vel, de a felek elkötelezettek a hosszú távú együttműködés mellett. Az építőipari cég szlogenje a „Jövőépítő” összecseng a BRSE elképzeléseivel. Így hivatalos, hogy a felnőttcsapat a nemzetközi sorozatokban Swietelsky Békéscsaba, míg a hazai bajnokságban és a Magyar Kupában a Swietelsky–Békéscsabai Röplabda SE néven szerepel.


– Jelentős lépés ez a klub életében, mely új távlatokat nyit meg számunkra. Büszke vagyok, hogy Európa meghatározó, az építőipar teljes spektrumában tevékenykedő vállalatcsoport lát fantáziát a BRSE támogatásában. Ezen megállapodásnak köszönhetően bátrabban tervezhetünk, nem kizárt, hogy hamarosan új vagy újabb játékosok csatlakoznak a kerethez – mondta Baran Ádám. A klubelnök szólt a Békéscsabai Röplabda Akadémia projekt előrehaladásáról. Az új munkacsarnok immár rendelkezik jogerős építési engedéllyel, bíznak benne, hogy 2019  őszén átadásra kerül majd a létesítmény.

Kormos Mihály szakmai igazgató elmondta, hogy markáns célokat fogalmaztak meg, ugyanis azon túl, hogy ismét az első helyen szeretnének végezni a bajnokságban, a MEVZA Cup sorozatban is a címvédés a cél. Szeretnék ismét visszahódítani a Magyar Kupát, míg a Bajnokok Ligájában, illetve adott esetben a CEV Kupában bizonyítani kell, hogy a BRSE európai szinten is képes kiemelkedően teljesíteni.


– Minden körülmény és feltétel adott, hogy magas szintű munkát végezzünk. Augusztus óta gyakorol együtt a mag, míg a külföldi válogatott sportolóink szeptemberben csatlakoztak. Hosszú, küzdelmes szezon vár ránk, de hiszek benne, hogy teljesítjük célkitűzéseinket – nyilatkozta a szakmai igazgató.

Szarvas Péter polgármester úgy fogalmazott, hogy az önkormányzat, ahogy eddig, ezt követően is a klub mellett lesz, és szerinte az újabb sikerekhez garanciát jelentenek a klub új igazolásai. A sportág jövőjéről szólva azt emelte ki, hogy gondolnak az utánpótlásra is, amit bizonyít, hogy kormányzati támogatással a közeljövőben beindul a Békéscsabai Röplabda Akadémia, mely országos szinten is egyedülálló utánpótlásnevelő-műhely lesz.

– Büszkék vagyunk, hogy a BRSE az ország röplabdázásának zászlóshajója. A sportág jelentős fejlődésen megy keresztül, a jövő évi EB-rendezés pedig még inkább ráirányítja a figyelmet a röplabdára – zárta gondolatait a városvezető.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.