EUR: 345,76 Ft
CHF: 321,12 Ft
2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Hollik: A végső döntést az emberek hozzák meg az EP-választáson

A bevándorláspárti erők továbbra is “erősen nyomulnak”, de a végső szót az embereknek kell kimondaniuk a bevándorlásról jövő májusban, az európai parlamenti választáson – értékelte a brüsszeli uniós csúcstalálkozót pénteki sajtótájékoztatóján Hollik István, a kormánypárti frakciószövetség szóvivője.

Kijelentette, a csúcstalálkozóval kapcsolatos nyilatkozatokból ismét kiderült, hogy sok európai uniós vezető, tagállami kormányfő ma is úgy látja: a migráció szükséges és jó dolog, ezért azt támogatni kell.


Ha nincs is egyetértés és döntés az uniós vezetők között, továbbra is napirenden van a migránsok kötelező elosztása, a migráció legalizálása és a határvédelem kérdése – mutatott rá.

A magyar miniszterelnöknek más országok vezetőivel együtt egyelőre sikerült megvédeni Magyarországot és a tagállami határőrizet jogát, ez azonban nem jelenti azt, hogy “háborút nyertünk” – fogalmazott Hollik István, hozzátéve: vannak uniós vezetők, akik még mindig ragaszkodnak a gazdasági migráció legalizálásához, a migránsok kötelező szétosztásához.


Az Európa Tanács mellett az Európai Parlament bevándorláspárti többsége és a brüsszeli bizottság továbbra is “ontja magából” a migránspárti javaslatokat: a határvédelem jogának elvételét, a migráció legalizálását és szervezetté tételét, a migrációt szervező Soros-szervezetek nagyobb támogatását, valamint a családegyesítések könnyítését.

“Sok ütközet áll még előttünk”, de a legfontosabb ezek közül az, hogy a jövő tavaszi európai parlamenti választáson meg kell állítani a bevándorláspárti erőket – értékelt Hollik István, aki nyomatékosította: a végső szót az európai embereknek kell kimondani.

A szóvivő azt mondta: a tét óriási, hiszen ha a bevándorláspártiak jutnak többséghez és hatalomhoz Brüsszelben, akkor nemcsak hogy folytatni fogják, hanem fel is gyorsítják Európa elárasztását migránsokkal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek