EUR: 360,20 Ft
CHF: 339,99 Ft
2020. március 31., kedd
Árpád

Belföld

Huszonöt bevándorlót fogtak el a magyar határ közelében

Huszonöt iraki és palesztin bevándorlót és két román embercsempészt fogott el a román határrendészet a magyar határ mellett fekvő Illye (Ciumeghiu) falu térségében hétfőn. A történtekről szerdán számoltak be.

A közlemény szerint a határrendészek a magyar államhatárral párhuzamosan futó Arad – Nagyvárad országúton állítottak meg ellenőrzésre két román rendszámú és román sofőrök által vezetett furgont. Az átvizsgálás során az egyikből 25 bevándorló (hét férfi, öt nő és 13 kiskorú) került elő, a másik furgon a csomagjaikat szállította.


A vizsgálat során kiderült, hogy a magukat irakiaknak és palesztinoknak valló bevándorlók többsége korábban menedékért folyamodott a román hatóságokhoz. A két furgon Temesvárról szállította őket a határ térségébe, hogy a zöld határon át jussanak Magyarországra, ahonnan Németországba szerettek volna továbbutazni.

A határrendészet közölte: a gépkocsivezetők ellen embercsempészet, a bevándorlók ellen tiltott határátlépési kísérlet gyanújával indult eljárás. A két furgont a vizsgálat idejére lefoglalták.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek