EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Szombathely

I. kerékpáros nap Szombathelyen

Október 22-én hagyományteremtő szándékkal kerékpáros napot rendeznek az ŐrvidékHáz és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület összefogásával. A szervezők a család minden tagjának szórakoztató programokat ígérnek.

A család minden tagját várják a kerékpáros napra Illusztráció: CSG

– A kicsiknek ügyességi akadálypályát, a nagyobbaknak technikai sprintpályát építünk, az érdeklődők kerékpártúrákon vehetnek részt, kipróbálhatják Lajos Zsolt és Pósfalvi Tamás spinningóráját, tandem kerékpározhatnak, láthatnak egykerekű kerékpáros, valamint BMX-bemutatót, továbbá az országos és nemzetközi mountain bike versenyeken szép eredményeket elért gyerekek, a ZKSE utánpótláscsapatának tagjai is megmutatják tudásukat – mondta el lapunknak Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója.


Szólt arról is, hogy a felnőtteknek térítésmentes egészségügyi állapotfelmérést és „InBody” testösszetétel-analízist biztosítanak a rendezvény helyszínén. A kisebbeknek a rendőrség munkatársai segítenek a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos szabályok megismerésében. Pódiumbeszélgetésen Kálovics Anikó Európa-bajnok hosszútávfutó és Mányoki Attila hosszútávúszó arról beszél majd, miért épp a kerékpározást választották kiegészítő, felkészítő sportjuknak.

Országúti és terepkerékpár-túrára is várják az érdeklődőket  Illusztráció: CSG

Három különböző távon – 20, 45, 60 kilométer – országúti és egy távon terepkerékpár-túrát szerveznek, ezek előképzettség és felkészültség nélkül teljesíthetők. – A rendezvény fővédnöke Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke lesz. Hagyjuk, hogy a kerékpározás szelleme elragadjon erre a napra! Kerékpározás nélkül is lehet élni, de nem biztos, hogy érdemes – fogalmazott Farkas Csaba, a szervező ŐrvidékHáz igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.