2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Szombathely

I. kerékpáros nap Szombathelyen

Október 22-én hagyományteremtő szándékkal kerékpáros napot rendeznek az ŐrvidékHáz és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület összefogásával. A szervezők a család minden tagjának szórakoztató programokat ígérnek.

A család minden tagját várják a kerékpáros napra Illusztráció: CSG

– A kicsiknek ügyességi akadálypályát, a nagyobbaknak technikai sprintpályát építünk, az érdeklődők kerékpártúrákon vehetnek részt, kipróbálhatják Lajos Zsolt és Pósfalvi Tamás spinningóráját, tandem kerékpározhatnak, láthatnak egykerekű kerékpáros, valamint BMX-bemutatót, továbbá az országos és nemzetközi mountain bike versenyeken szép eredményeket elért gyerekek, a ZKSE utánpótláscsapatának tagjai is megmutatják tudásukat – mondta el lapunknak Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója.


Szólt arról is, hogy a felnőtteknek térítésmentes egészségügyi állapotfelmérést és „InBody” testösszetétel-analízist biztosítanak a rendezvény helyszínén. A kisebbeknek a rendőrség munkatársai segítenek a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos szabályok megismerésében. Pódiumbeszélgetésen Kálovics Anikó Európa-bajnok hosszútávfutó és Mányoki Attila hosszútávúszó arról beszél majd, miért épp a kerékpározást választották kiegészítő, felkészítő sportjuknak.

Országúti és terepkerékpár-túrára is várják az érdeklődőket  Illusztráció: CSG

Három különböző távon – 20, 45, 60 kilométer – országúti és egy távon terepkerékpár-túrát szerveznek, ezek előképzettség és felkészültség nélkül teljesíthetők. – A rendezvény fővédnöke Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke lesz. Hagyjuk, hogy a kerékpározás szelleme elragadjon erre a napra! Kerékpározás nélkül is lehet élni, de nem biztos, hogy érdemes – fogalmazott Farkas Csaba, a szervező ŐrvidékHáz igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.