2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Szombathely

I. kerékpáros nap Szombathelyen

Október 22-én hagyományteremtő szándékkal kerékpáros napot rendeznek az ŐrvidékHáz és a Zalaegerszegi Kerékpáros Sportegyesület összefogásával. A szervezők a család minden tagjának szórakoztató programokat ígérnek.

A család minden tagját várják a kerékpáros napra Illusztráció: CSG

– A kicsiknek ügyességi akadálypályát, a nagyobbaknak technikai sprintpályát építünk, az érdeklődők kerékpártúrákon vehetnek részt, kipróbálhatják Lajos Zsolt és Pósfalvi Tamás spinningóráját, tandem kerékpározhatnak, láthatnak egykerekű kerékpáros, valamint BMX-bemutatót, továbbá az országos és nemzetközi mountain bike versenyeken szép eredményeket elért gyerekek, a ZKSE utánpótláscsapatának tagjai is megmutatják tudásukat – mondta el lapunknak Farkas Csaba, az ŐrvidékHáz igazgatója.


Szólt arról is, hogy a felnőtteknek térítésmentes egészségügyi állapotfelmérést és „InBody” testösszetétel-analízist biztosítanak a rendezvény helyszínén. A kisebbeknek a rendőrség munkatársai segítenek a kerékpáros közlekedéssel kapcsolatos szabályok megismerésében. Pódiumbeszélgetésen Kálovics Anikó Európa-bajnok hosszútávfutó és Mányoki Attila hosszútávúszó arról beszél majd, miért épp a kerékpározást választották kiegészítő, felkészítő sportjuknak.

Országúti és terepkerékpár-túrára is várják az érdeklődőket  Illusztráció: CSG

Három különböző távon – 20, 45, 60 kilométer – országúti és egy távon terepkerékpár-túrát szerveznek, ezek előképzettség és felkészültség nélkül teljesíthetők. – A rendezvény fővédnöke Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője, az Országgyűlés alelnöke lesz. Hagyjuk, hogy a kerékpározás szelleme elragadjon erre a napra! Kerékpározás nélkül is lehet élni, de nem biztos, hogy érdemes – fogalmazott Farkas Csaba, a szervező ŐrvidékHáz igazgatója.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.