EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb Pécs

Idén is csatlakozott Pécs az Országos Könyvtári Napokhoz

Pécsett pár nappal korábban, már szeptember 27-én kezdetét vette az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat. A városi könyvtárak mellett több mint 60 kisebb-nagyobb bibliotéka is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja az olvasás és a könyvtári szolgáltatások népszerűsítése. Baranya megyében olyan településekre is eljuttatják a programokat, ahol egyébként nem található könyvtár. Emellett pedig író-olvasó találkozókat, rendhagyó irodalomórákat és internetműhelyt is szerveztek az idősebb generációnak.

Baranya megye kisebb településein két könyvtárbusszal is lehet találkozni, amelyek az Országos Könyvtári Napok keretében színesítik szolgáltatásaikat.


Pécsett akár Kemény Dénessel is találkozhattak azok, akik a Tudásközpontba látogattak. A világszerte elismert sportszakember amellett, hogy előadást tartott eredményes módszereiről, dedikálta is könyvét, a Kemény üzeneteket. Kemény Dénes mellett Harcos Bálint gyermekkönyvíróval és Darvasi Lászlóval is lehetett  találkozni. A közösségi média világát kevésbé ismerőket pedig internetműhellyel várták.

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat több mint 10 éves kezdeményezés. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség azért hívta életre, hogy felhívja a figyelmet az olvasásra és a könyvtári szolgáltatások fontosságára. Emellett pedig extra nyitvatartásokkal is kedveztek az olvasóknak. Idén három nagy témakör köré szervezték a programokat. A családok évén túlmenően a Nemzeti Kulturális Alap 25 éves fennállásáról és a kulturális örökség évéről is megemlékeznek.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.