2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Pécs

Idén is csatlakozott Pécs az Országos Könyvtári Napokhoz

Pécsett pár nappal korábban, már szeptember 27-én kezdetét vette az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat. A városi könyvtárak mellett több mint 60 kisebb-nagyobb bibliotéka is csatlakozott a kezdeményezéshez, amelynek célja az olvasás és a könyvtári szolgáltatások népszerűsítése. Baranya megyében olyan településekre is eljuttatják a programokat, ahol egyébként nem található könyvtár. Emellett pedig író-olvasó találkozókat, rendhagyó irodalomórákat és internetműhelyt is szerveztek az idősebb generációnak.

Baranya megye kisebb településein két könyvtárbusszal is lehet találkozni, amelyek az Országos Könyvtári Napok keretében színesítik szolgáltatásaikat.


Pécsett akár Kemény Dénessel is találkozhattak azok, akik a Tudásközpontba látogattak. A világszerte elismert sportszakember amellett, hogy előadást tartott eredményes módszereiről, dedikálta is könyvét, a Kemény üzeneteket. Kemény Dénes mellett Harcos Bálint gyermekkönyvíróval és Darvasi Lászlóval is lehetett  találkozni. A közösségi média világát kevésbé ismerőket pedig internetműhellyel várták.

Az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozat több mint 10 éves kezdeményezés. Az Informatikai és Könyvtári Szövetség azért hívta életre, hogy felhívja a figyelmet az olvasásra és a könyvtári szolgáltatások fontosságára. Emellett pedig extra nyitvatartásokkal is kedveztek az olvasóknak. Idén három nagy témakör köré szervezték a programokat. A családok évén túlmenően a Nemzeti Kulturális Alap 25 éves fennállásáról és a kulturális örökség évéről is megemlékeznek.

Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.