2020. március 28., szombat
Gedeon, Johanna

Egyéb XIX.kerület

Idén is hűségesküt tettek a gazdik

A korábbi évekhez hasonlóan az idén is óriási érdeklődés mellett rendezték meg a VI. Örökbefogadott Állatok Napját a Népligetben, a Planetárium mögötti területen szeptember végén. A rendezvény az Illatos úti telepet támogató DOKTA – Doktorok az Állatokért Állategészségügyi Alapítvány szervezésében, a Kőbányai Önkormányzat támogatásával jött létre.

Egy gyerek, egy kutya, két kéz (Fotó: Máté Krisztián)

Kutya-gazdi szépségversennyel, interaktív társasjátékkal, színházi produkciókkal, nyereményekkel és számos izgalmas programmal várták a szervezők a Népligetbe a kutyabarátokat a hatodszor megtartott Örökbefogadott Állatok Napján a Népligetben. A rendezvény célja évről évre az, hogy felhívja a figyelmet az örökbefogadás jelentőségére, és hogy tanácsokkal lássák el a gazdikat a felelős állattartás tekintetében. A rendezvény kétségkívül legizgalmasabb, legnépszerűbb és legviccesebb része a kutyabehívó verseny volt, amikor kiderült, hogy a négylábú a gazdiját vagy inkább a virslit választja-e a finom falatokkal nehezített pályán. Aki kilátogatott a Népligetbe, találkozhatott Körtével, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi technikai osztályának keresőkutyájával és Mandyvel, a HEDDTech robbanószer-kereső négylábújával is. Láthatott agility- és frizbibemutatót, valamint esküt tehetett kedvencének, akivel aztán közös kép készült az összes résztvevő négylábúval és gazdijaikkal. Emellett dietetikai és orvosi tanácsadás is várta az érdeklődőket.


Az Illatos úti telepre évente mintegy kétezer állat kerül, aminek a felelőtlen állattartás az oka, a következménye pedig, hogy ugyanennyi állatnak kell felelős gazdit találni. Az Illatos úti telepen hat éve nincs helyhiány miatti túlaltatás, a férőhelyek száma azonban nem növelhető. Dódity Gabriella, a DOKTA kuratóriumi tagja elmondta, szeretnék, ha az Illatos úti telep egy másik, nagyobb helyre költözhetne, és a jövőben egyfajta szakmai, módszertani központként működhetne tovább, példaként szolgálva az országos gyepmesteri telepek számára.

Egymásra talált kutya és gyerek (Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek