2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Egyéb Tatabánya

Időutazás a 120 éves erőműben

Fennállása 120. évfordulóját ünnepelte a tatabányai erőmű. Ebből az alkalomból időutazásra invitálták a résztvevőket, akik a nap folyamán betekintést nyerhettek az erőmű múltjába, jelenébe és jövőjébe.

A bioerőművé válás a legfontosabb aktuális célkitűzésünk – hangsúlyozta dr. Sámuel Emese, a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezetője. – A következő mintegy tíz évre konkrét stratégiai tervekkel rendelkezünk, ezek megvalósításáért dolgozunk jelenleg.


A szakmai előadások után felavatták az erőmű 120 éves fennállásának emléket állító táblát is.

Dr. Sámuel Emese, az erőmű ügyvezetője és Bóta Csabáné, a Verebély díjas műszaki igazgatóhelyettes

Tatabánya és az erőmű múltja, története szorosan összefonódik egymással – mondta el köszöntőbeszédében Schmidt Csaba polgármester. – Évtizedek leforgása alatt nemcsak a tatabányai emberek megélhetését biztosította a monumentális létesítmény, hanem szerves alapkövét képezte a város fokozatos fejlődésének és szolgáltatta Tatabánya számára a villamos és hőenergiát. Ez jelenleg sincs másképp.

Schmidt Csaba polgármester szerint Tatabánya és az erőmű múltja, története szorosan összefonódik egymással

Az ünnepség keretében díjakat is átadtak: a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák munkáját jutalmazta az erőmű vezetése. Ügyvezetői elismerő oklevelet kapott szakmailag kiemelkedő tevékenységük elismeréséül Antal József elektrikus, Bóta Csaba üzemi diszpécser, Kovács Lajos karbantartási csoportvezető, Pöltl Ernő üzemi diszpécser és Solt Árpád automatizálási koordinátor. Az erőmű 120 éves évfordulója alkalmából életpálya- díjban részesült Frankné Zentai Judit gazdasági igazgatóhelyettes, több évtizedes áldozatos és lelkiismeretes munkájáért. Verebély díjat vehetett át Bóta Csabáné megbízott műszaki igazgatóhelyettes, az erőműves szakmakultúrában végzett kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységének elismeréséül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.