EUR: 314,25 Ft
CHF: 277,39 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Egyéb Tatabánya

Időutazás a 120 éves erőműben

Fennállása 120. évfordulóját ünnepelte a tatabányai erőmű. Ebből az alkalomból időutazásra invitálták a résztvevőket, akik a nap folyamán betekintést nyerhettek az erőmű múltjába, jelenébe és jövőjébe.

A bioerőművé válás a legfontosabb aktuális célkitűzésünk – hangsúlyozta dr. Sámuel Emese, a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezetője. – A következő mintegy tíz évre konkrét stratégiai tervekkel rendelkezünk, ezek megvalósításáért dolgozunk jelenleg.


A szakmai előadások után felavatták az erőmű 120 éves fennállásának emléket állító táblát is.

Dr. Sámuel Emese, az erőmű ügyvezetője és Bóta Csabáné, a Verebély díjas műszaki igazgatóhelyettes

Tatabánya és az erőmű múltja, története szorosan összefonódik egymással – mondta el köszöntőbeszédében Schmidt Csaba polgármester. – Évtizedek leforgása alatt nemcsak a tatabányai emberek megélhetését biztosította a monumentális létesítmény, hanem szerves alapkövét képezte a város fokozatos fejlődésének és szolgáltatta Tatabánya számára a villamos és hőenergiát. Ez jelenleg sincs másképp.

Schmidt Csaba polgármester szerint Tatabánya és az erőmű múltja, története szorosan összefonódik egymással

Az ünnepség keretében díjakat is átadtak: a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák munkáját jutalmazta az erőmű vezetése. Ügyvezetői elismerő oklevelet kapott szakmailag kiemelkedő tevékenységük elismeréséül Antal József elektrikus, Bóta Csaba üzemi diszpécser, Kovács Lajos karbantartási csoportvezető, Pöltl Ernő üzemi diszpécser és Solt Árpád automatizálási koordinátor. Az erőmű 120 éves évfordulója alkalmából életpálya- díjban részesült Frankné Zentai Judit gazdasági igazgatóhelyettes, több évtizedes áldozatos és lelkiismeretes munkájáért. Verebély díjat vehetett át Bóta Csabáné megbízott műszaki igazgatóhelyettes, az erőműves szakmakultúrában végzett kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységének elismeréséül.

Kapcsolódó Cikkek

 • Termékeny tavasz az állatkertben

  Termékeny tavasz az állatkertben

  Utódokat nevelnek a tanyaházi juhok, megszülettek az első kecskegidák, és a kengurukölyök is rendszeresen kidugja fejét anyja erszényéből.

 • Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Pro Urbe díjat kapott Ormos Zsuzsanna

  Ormos Zsuzsanna pedagógus, képzőművész kapta Hódmezővásárhely önkormányzatának Pro Urbe-díját. Az elismerést teljes egyetértésben ítélte oda a kitüntetett négy évtizeden át zajló munkájáért a város vezetése és a képviselő-testület.

 • Teljesen megújul a Sas út

  Teljesen megújul a Sas út

  A beruházás alapján 780 méteres szakasz újul meg, emellett 830 méter hosszú kerékpárút épül, amely csatlakozik az észak-déli hálózatba.