2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Egyéb Tatabánya

Időutazás a 120 éves erőműben

Fennállása 120. évfordulóját ünnepelte a tatabányai erőmű. Ebből az alkalomból időutazásra invitálták a résztvevőket, akik a nap folyamán betekintést nyerhettek az erőmű múltjába, jelenébe és jövőjébe.

A bioerőművé válás a legfontosabb aktuális célkitűzésünk – hangsúlyozta dr. Sámuel Emese, a Tatabánya Erőmű Kft. ügyvezetője. – A következő mintegy tíz évre konkrét stratégiai tervekkel rendelkezünk, ezek megvalósításáért dolgozunk jelenleg.


A szakmai előadások után felavatták az erőmű 120 éves fennállásának emléket állító táblát is.

Dr. Sámuel Emese, az erőmű ügyvezetője és Bóta Csabáné, a Verebély díjas műszaki igazgatóhelyettes

Tatabánya és az erőmű múltja, története szorosan összefonódik egymással – mondta el köszöntőbeszédében Schmidt Csaba polgármester. – Évtizedek leforgása alatt nemcsak a tatabányai emberek megélhetését biztosította a monumentális létesítmény, hanem szerves alapkövét képezte a város fokozatos fejlődésének és szolgáltatta Tatabánya számára a villamos és hőenergiát. Ez jelenleg sincs másképp.

Schmidt Csaba polgármester szerint Tatabánya és az erőmű múltja, története szorosan összefonódik egymással

Az ünnepség keretében díjakat is átadtak: a kiemelkedő teljesítményt nyújtó kollégák munkáját jutalmazta az erőmű vezetése. Ügyvezetői elismerő oklevelet kapott szakmailag kiemelkedő tevékenységük elismeréséül Antal József elektrikus, Bóta Csaba üzemi diszpécser, Kovács Lajos karbantartási csoportvezető, Pöltl Ernő üzemi diszpécser és Solt Árpád automatizálási koordinátor. Az erőmű 120 éves évfordulója alkalmából életpálya- díjban részesült Frankné Zentai Judit gazdasági igazgatóhelyettes, több évtizedes áldozatos és lelkiismeretes munkájáért. Verebély díjat vehetett át Bóta Csabáné megbízott műszaki igazgatóhelyettes, az erőműves szakmakultúrában végzett kiemelkedően eredményes szakmai tevékenységének elismeréséül.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.