EUR: 320,48 Ft
CHF: 279,82 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ifiolimpia kipipálva

Triplázott az Argentínában rendezett ifjúsági olimpián a Kőbánya SC Rákosmentén élő tehetsége, Késely Ajna. A fiatal úszó az utánpótláskorúak számára rendezett Buenos Aires-i ötkarikás világversenyen három számban is a legjobbnak bizonyult.

A tizenhét éves gyorsúszó Ajna először 800 méteren diadalmaskodott, ahol fél távnál még fej fej mellett haladt argentin riválisával, végül azonban 8:27.60-as idővel, három testhossz előnnyel elsőként csapott a célba. 200 méteren sem kegyelmezett, a rövidebb távon 1:57.88-at mutatott az óra célba érkezésekor, aminél jobbat senki sem tudott produkálni. Zárásként 400-on a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol aztán ötven méter után még csak a negyedik helyen állt, száz méter után viszont elsőként fordult, százötvennél pedig két tizeddel is vezetett a második helyen tempózó kínai Jang Csün-hszüan előtt, végül tizenhét százados előnnyel elsőként csapott a célba, megszerezve harmadik aranyérmét. Az utánpótlásversenyeket lassan kinövő Késely a két év múlva esedékes felnőttolimpia egyik nagy sztárja lehet.


Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.