EUR: 321,37 Ft
CHF: 283,15 Ft
2018. november 22., csütörtök
Cecília

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ifiolimpia kipipálva

Triplázott az Argentínában rendezett ifjúsági olimpián a Kőbánya SC Rákosmentén élő tehetsége, Késely Ajna. A fiatal úszó az utánpótláskorúak számára rendezett Buenos Aires-i ötkarikás világversenyen három számban is a legjobbnak bizonyult.

A tizenhét éves gyorsúszó Ajna először 800 méteren diadalmaskodott, ahol fél távnál még fej fej mellett haladt argentin riválisával, végül azonban 8:27.60-as idővel, három testhossz előnnyel elsőként csapott a célba. 200 méteren sem kegyelmezett, a rövidebb távon 1:57.88-at mutatott az óra célba érkezésekor, aminél jobbat senki sem tudott produkálni. Zárásként 400-on a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol aztán ötven méter után még csak a negyedik helyen állt, száz méter után viszont elsőként fordult, százötvennél pedig két tizeddel is vezetett a második helyen tempózó kínai Jang Csün-hszüan előtt, végül tizenhét százados előnnyel elsőként csapott a célba, megszerezve harmadik aranyérmét. Az utánpótlásversenyeket lassan kinövő Késely a két év múlva esedékes felnőttolimpia egyik nagy sztárja lehet.


Kapcsolódó Cikkek

 • Kosárlabda két keréken

  Kosárlabda két keréken

  Sportolni jó, a mozgás, a versenyzés fontos, segít egészségesen élni, önbecsülést, önbizalmat ad, az ép és mozgásában korlátozott embereknek egyaránt.

 • Átmeneti búcsú a Népligettől

  Átmeneti búcsú a Népligettől

  Hornyák Dóra a hétvégi, Vipers Kristiansand elleni mérkőzés után hosszú ideig nem lép pályára a ferencvárosi kézilabdacsapatban.

 • Kis ember nagy gonddal jár

  Kis ember nagy gonddal jár

  Vidám közösségfejlesztő tréning, vetítéssel, zenével közel másfél órában, Dombóvári Istvánnal.