2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ifiolimpia kipipálva

Triplázott az Argentínában rendezett ifjúsági olimpián a Kőbánya SC Rákosmentén élő tehetsége, Késely Ajna. A fiatal úszó az utánpótláskorúak számára rendezett Buenos Aires-i ötkarikás világversenyen három számban is a legjobbnak bizonyult.

A tizenhét éves gyorsúszó Ajna először 800 méteren diadalmaskodott, ahol fél távnál még fej fej mellett haladt argentin riválisával, végül azonban 8:27.60-as idővel, három testhossz előnnyel elsőként csapott a célba. 200 méteren sem kegyelmezett, a rövidebb távon 1:57.88-at mutatott az óra célba érkezésekor, aminél jobbat senki sem tudott produkálni. Zárásként 400-on a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol aztán ötven méter után még csak a negyedik helyen állt, száz méter után viszont elsőként fordult, százötvennél pedig két tizeddel is vezetett a második helyen tempózó kínai Jang Csün-hszüan előtt, végül tizenhét százados előnnyel elsőként csapott a célba, megszerezve harmadik aranyérmét. Az utánpótlásversenyeket lassan kinövő Késely a két év múlva esedékes felnőttolimpia egyik nagy sztárja lehet.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.