2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ifiolimpia kipipálva

Triplázott az Argentínában rendezett ifjúsági olimpián a Kőbánya SC Rákosmentén élő tehetsége, Késely Ajna. A fiatal úszó az utánpótláskorúak számára rendezett Buenos Aires-i ötkarikás világversenyen három számban is a legjobbnak bizonyult.

A tizenhét éves gyorsúszó Ajna először 800 méteren diadalmaskodott, ahol fél távnál még fej fej mellett haladt argentin riválisával, végül azonban 8:27.60-as idővel, három testhossz előnnyel elsőként csapott a célba. 200 méteren sem kegyelmezett, a rövidebb távon 1:57.88-at mutatott az óra célba érkezésekor, aminél jobbat senki sem tudott produkálni. Zárásként 400-on a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol aztán ötven méter után még csak a negyedik helyen állt, száz méter után viszont elsőként fordult, százötvennél pedig két tizeddel is vezetett a második helyen tempózó kínai Jang Csün-hszüan előtt, végül tizenhét százados előnnyel elsőként csapott a célba, megszerezve harmadik aranyérmét. Az utánpótlásversenyeket lassan kinövő Késely a két év múlva esedékes felnőttolimpia egyik nagy sztárja lehet.


Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.