EUR: 317,60 Ft
CHF: 280,86 Ft
2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb X.kerület XVII.kerület

Ifiolimpia kipipálva

Triplázott az Argentínában rendezett ifjúsági olimpián a Kőbánya SC Rákosmentén élő tehetsége, Késely Ajna. A fiatal úszó az utánpótláskorúak számára rendezett Buenos Aires-i ötkarikás világversenyen három számban is a legjobbnak bizonyult.

A tizenhét éves gyorsúszó Ajna először 800 méteren diadalmaskodott, ahol fél távnál még fej fej mellett haladt argentin riválisával, végül azonban 8:27.60-as idővel, három testhossz előnnyel elsőként csapott a célba. 200 méteren sem kegyelmezett, a rövidebb távon 1:57.88-at mutatott az óra célba érkezésekor, aminél jobbat senki sem tudott produkálni. Zárásként 400-on a legjobb idővel jutott a fináléba, ahol aztán ötven méter után még csak a negyedik helyen állt, száz méter után viszont elsőként fordult, százötvennél pedig két tizeddel is vezetett a második helyen tempózó kínai Jang Csün-hszüan előtt, végül tizenhét százados előnnyel elsőként csapott a célba, megszerezve harmadik aranyérmét. Az utánpótlásversenyeket lassan kinövő Késely a két év múlva esedékes felnőttolimpia egyik nagy sztárja lehet.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.