2019. január 19., szombat
Sára, Márió

Egyéb Nagykanizsa

Ifjú birkózók nagy csatái

Nagykanizsa adott otthont a diák I. és II. korcsoportos birkózók nyugat-magyarországi területi diákolimpiájának. A viadalra négy megye csaknem 120 sportolója érkezett, kanizsai színekben tizenhatan léptek szőnyegre. Közülük négy sportoló, Balazsin Zdenkó, Dányi Bátor, Pőcze Bence és Fata József a dobogó legfelső fokára állhatott, Fata Rajmund ezüstérmet, Nemes Marcell, Bódogh Endre és Varga Manó pedig bronzot nyert. Ők a novemberi, szigetszentmiklósi döntőben bizonyíthatnak újra, iskolájukat képviselve.

A kanizsaiak négy aranyérmet szereztek a területi diákolimpián (Fotó: Gergely Szilárd)

A területi kvalifikációs versenyen a Nyers László-vándorserleget a viadal legjobb birkózójaként Pőcze Bence kapta, pedig a felkészülését számos akadály nehezítette, hiszen többször küszködött megfázással, a háta is meghúzódott, a diákolimpia előtt teljes értékű edzésmunkát csak néhány napig tudott végezni.


– Tavaly már rendeztünk egy versenyt Nyers László emlékére – fogalmazott Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetőedzője. – Ő 1956-ban a Nagykanizsai Lokomotívnál kezdett birkózni, majd néhány év múlva Pécsre, később Dunaújvárosba igazolt. Részt vett a mexikói olimpián, de ott egy sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet. Európai és világversenyeken azonban több helyezést is elért.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.