EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Egyéb Nagykanizsa

Ifjú birkózók nagy csatái

Nagykanizsa adott otthont a diák I. és II. korcsoportos birkózók nyugat-magyarországi területi diákolimpiájának. A viadalra négy megye csaknem 120 sportolója érkezett, kanizsai színekben tizenhatan léptek szőnyegre. Közülük négy sportoló, Balazsin Zdenkó, Dányi Bátor, Pőcze Bence és Fata József a dobogó legfelső fokára állhatott, Fata Rajmund ezüstérmet, Nemes Marcell, Bódogh Endre és Varga Manó pedig bronzot nyert. Ők a novemberi, szigetszentmiklósi döntőben bizonyíthatnak újra, iskolájukat képviselve.

A kanizsaiak négy aranyérmet szereztek a területi diákolimpián (Fotó: Gergely Szilárd)

A területi kvalifikációs versenyen a Nyers László-vándorserleget a viadal legjobb birkózójaként Pőcze Bence kapta, pedig a felkészülését számos akadály nehezítette, hiszen többször küszködött megfázással, a háta is meghúzódott, a diákolimpia előtt teljes értékű edzésmunkát csak néhány napig tudott végezni.


– Tavaly már rendeztünk egy versenyt Nyers László emlékére – fogalmazott Szatmári Zsolt, a Kanizsai Birkózó Sportegyesület vezetőedzője. – Ő 1956-ban a Nagykanizsai Lokomotívnál kezdett birkózni, majd néhány év múlva Pécsre, később Dunaújvárosba igazolt. Részt vett a mexikói olimpián, de ott egy sérülés miatt fel kellett adnia a küzdelmet. Európai és világversenyeken azonban több helyezést is elért.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.