EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,12 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Belföld

Illegális bevándorlókat akart csempészni, 6 évet kapott

Hat év fegyházbüntetésre ítélt jogerősen egy szerb férfit bűnszervezetben elkövetett embercsempészet miatt csütörtökön a Szekszárdi Törvényszék.

A bíróság helyben hagyta az elsőfokú ítéletet, amely a szabadságvesztés mellett az elítéltet nyolc évre kiutasította Magyarországról.


A 46 éves férfi 2017. október 24-én egy kisteherautóval 37, magát indiai, afgán és pakisztáni állampolgárnak valló illegális határátlépőt szállított a Baranya megyei Versendről. Az autó szellőzés nélküli rakterében összezsúfolódott migránsok közül többen rosszul lettek.

A gépkocsit az M6-os autópálya Tolna megyei szakaszán tartóztatták fel a rendőrök. Kovács János, a törvényszék bírói tanácsának elnöke megjegyezte: az, hogy az utasok nem fulladtak meg, annak köszönhető, hogy a bűncselekmény gyorsan lelepleződött.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Magasan vezet a Fidesz

  Magasan vezet a Fidesz

  Nem igazán veheti fel a versenyt a Fidesszel szemben egyik párt sem, ugyanis a biztos szavazók 53%-a támogatja a kormánypártot – derült ki a Századvég januári elemzéséből.

 • Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Korlátoznák a németek az orvosok elvándorlását

  Bár évek óta az az ellenzéki narratíva, hogy a magyar orvosok az egészségügyi rendszer áldatlan állapotai miatt vállalnak külföldön munkát, Jens Spahn német egészségügy miniszter rácáfolt: Németországban legalább ekkora problémát okoz az évtizedes jelenség, olyannyira, hogy a németek uniós szabályozást szorgalmaznak.

 • Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Tovább fogyatkozik a Jobbik

  Ismét tömegesen távoztak a Jobbikból. A választások óta darabokra hulló pártot ezúttal Veszprém megyében hagyták el heten, akiknek a szemét szintén szúrja a Jobbik kebelbarátsága a baloldallal.

 • Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  Sorosnak kedvező döntést szavazott meg az EP

  A Fidesz szerint ismét bebizonyosodott, hogy a brüsszeli migrációs politika mögött Soros György áll. Az Európai Parlament (EP) ugyanis megszavazta, hogy  az európai emberek pénzéből több száz millió euróval több pénzt adjanak a Soros-szervezeteknek, támogatva ezzel a migrációt.