2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Eger

Ilyen volt a SVÉT

Megrendezték Egerben, a Bolyki-völgyben a 10. SVÉT hagyományos, éves közönségtalálkozóját. A SVÉT a Stílusos Vidéki Éttermiségi egyesület rövidítése. A rendezvény keretében az ország legkitűnőbb gasztronómiai és borászati főszereplői egy kiválasztott helyszínre – idén városunkba – hozzák el a legjobb vidéki éttermek étel- és italkülönlegességeit.

Eger képviseletében a Macok Bisztró jelent meg több egri borászattal együtt. Az országból 17 étterem hozta el kínálatát, és némelyik hatalmas rajongótáborát is Egerbe csábította, amivel városunk idegenforgalmát is növelték. Természetesen az ételek után senkinek sem maradt száraz a torka, ugyanis 15 borászat kínálta nemes nedűjét, emellett kávékülönlegességeket, házi szörpöket, mézet, lekvárokat és sajtkülönlegességeket is lehetett kóstolni. A tálalás is különleges volt, egyes éttermek pedig formabontó standokkal készültek.


Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.