EUR: 321,99 Ft
CHF: 282,69 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Életmód

Indiai nagymester járt hazánkban

Nálunk járt korunk egyik legnagyobb homeopátiás nagymestere, dr. Rajan Sankaran. Nem afféle misztikus gurut kell elképzelni, a szakember a WHO homeopata szakosztályának vezetője. Negyven éve foglalkozik gyógyítással, náluk a klasszikus és a homopátiás orvoslás egyenrangú.

Sankaran folyamatosan oktat, gyógyít a saját klinikáján, minden évben számtalan előadást tart világszerte, mindemellett pedig a WHO homeopata szakosztályának vezetője. 


– Külön minisztérium foglalkozik az alternatív gyógymódokkal, és az indiai állam támogatja a homeopátiás gyógymódot és kutatásokat is.  A modern orvostudomány rengeteg vívmánya, a sebészet, a diagnózis elengedhetetlenül fontos, de számos olyan terület létezik, ahol nincs megoldás a tünetek csillapításán kívül. A homeopata azonban egészként kezeli az embert: a tünetei összességét, a gyökerét kutatja és kezeli – ezért hívjuk holisztikus gyógymódnak. Indiában a homeopata orvosok mindenféle betegséggel foglalkozhatnak, erre engedélyük, jogosultságuk van, így rengeteg tapasztalat gyűlt össze. Az is kiválóan működik, hogy a konvencionális orvos gyakran küldi homeopatához a betegét, ha krónikus problémát kell kezelni. A homeopata orvos pedig él a modern sebészet, diagnózis eszközeivel – magyarázta Sankaran, aki elmondta, hogy Indiában félmillió homeopata orvos dolgozik, és több mint kétezer ilyen egyetem működik. Hozzátette, Európában más a két tábor viszonya.

– Itt minden fekete-fehér. Ha nem értek valamit, annak nincs jogosultsága. Áll a két tábor egymással szemben, és támadnak. Indiában létezik az, hogy neked, és nekem is igazam van, és tudunk egymással együtt dolgozni, létezni. A homeopátia nem vita tárgya. Az, hogy működik, nem elméleti kérdés, hanem gyakorlati tapasztalat. A kétkedőknek el kéne jönniük a klinikámra, hogy lássák, milyen sok hálás beteg van nap-mint nap nálam  mondta el a szaktekintély, aki a homeopátiát ért támadásokkal kapcsolatban is felemelte a szavát: 


– Sokszor kérik számon a homeopata orvosokon, hogy nem tudják, hogyan hat a homeopátiás gyógyszer. Szeretném hangsúlyozni, hogy a modern medicina gyógyszereinek nagy részéről sem tudják pontosan. – tette hozzá Sankaran.

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítség a fogyatékos embereknek

    Segítség a fogyatékos embereknek

    A KézenFogva Alapítvány és a Fruccola együtt találta ki, hogy olyan embereknek adhassanak munkát és egy jól működő szolgáltatást, akik noha fogyatékossággal élnek, de annál szorgalmasabban tevékenykednének a food truck működtetésében.

  • Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    Ezért fontos a cukorbetegség megelőzése

    A diabétesz világviszonylatban az egyik legtöbb embert érintő betegség, ma már több, mint 250 millió ember szenved a betegség valamely típusában világszerte, és ez a szám évente 7 millióval nő.