EUR: 317,57 Ft
CHF: 279,78 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Egyéb XXI.kerület

Indul a bakterház a parkban

Bendegúz és a Banya, meg a kutya
Királyerdei Művelődési Ház
( Fotó: Sáfár Tibor)

Átadták a Királyerdei Művelődési Ház felújított parkját, miközben az intézmény egykori névadójáról, Rideg Sándor íróról is megemlékeztek, akinek éppen 75 éve jelent meg Indul a bakterház című műve. Ebből az alkalomból az épület előtt egy új, a regény szereplőit megidéző szoborcsoportot is felavattak. Sárosi Tibor szobrászművész alkotása mostantól mindenkit jókedvre deríthet a Királyerdei Művelődési Ház parkjában.

Kapcsolódó Cikkek

 • Tollaslabdában is jók az érdiek

  Tollaslabdában is jók az érdiek

  Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

 • Pillantás a rácsok mögé

  Pillantás a rácsok mögé

  Az 5. BIDF (Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál) versenyfilmjeként mutatták be a Sopronkőhidai Fegyház és Börtön lelkészéről, Butsy Lajos atyáról készült dokumentumfilmet.

 • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Újra Zalaegerszegre jön az Omega

  Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.