EUR: 316,97 Ft
CHF: 279,31 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Sport

Indul a budapesti úszó-vk

Negyven országból mintegy ötszázan indulnak csütörtöktől szombatig a Duna Arénában az úszóvilágkupa budapesti rövidpályás versenyén.

– A tavalyi vb után nem úgy jött ki a lépés, ahogy terveztük. Akkor a hazai közönség akkora pluszélményt adott nekem, hogy elfedett olyan dolgokat, amelyek idén előjöttek. Nem gondoltam, hogy a hazai versenyzés ekkorát tud dobni az emberen, de azóta is ezt az élményt keresem – mondta a világ- és Európa-bajnok Cseh László.


Az első magyarországi vk-viadalon a sportág legnagyobb nevei mérettetik meg magukat. A magyarok közül ott lesz Hosszú Katinka, Kapás Boglárka, Jakabos Zsuzsanna, Verrasztó Evelyn, Bernek Péter, Cseh László, Kozma Dominik, Kenderesi Tamás, Németh Nándor és Verrasztó Dávid. Külföldről is érkeznek nagy nevek, többek között Sarah Sjöström, Mireia Belmonte és Chad le Clos.

Kapcsolódó Cikkek

 • Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Olimpiai bajnokok zöld-fehérben

  Hatvankét évvel a Ferencvárosi Torna Club gyorskorcsolya szakágának megszűnése után újjáalakul a szakosztály, amely rögtön nagy nevekkel erősített, hiszen zöld-fehérbe öltöztek az olimpiai bajnok Liu-testvérek, Cole és John-Henry Krueger, valamint a versenyzők és a válogatott sikeredzője, Bánhidi Ákossal.

 • Emlékezetes nulla-nullák

  Emlékezetes nulla-nullák

  Viszonylag unalmas meccseket hozott a kedd este Bajnokok Ligája játéknap, hiszen a Liverpool 0-0-ás döntetlent játszott a Bayern München együttesével, míg a másik mérkőzésen a Lyon és a Barcelona összecsapás zárult gól nélkül.

 • Joshua: Miller a ribancom!

  Joshua: Miller a ribancom!

  Lezajlott az első sajtótájékoztató az Anthony Joshua–Jarrell Miller ökölvívó mérkőzés felvezetéseként és ahogy arra számítani lehetett a felek már most egymásnak ugrottak.

 • Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Esküt tett a 29. Téli Universiadéra utazó magyar csapat

  Negyven fős sportolói magyar csapat vesz részt a 29. Téli Universiadén – hangzott el a magyar csapat ünnepélyes fogadalomtételén Budapesten. A multisport-eseménynek a szibériai Krasznojarszk városa ad otthont, ahova a téli egyetemi játékok során az eddigi legnagyobb delegációval indul útjára a magyar egyetemi csapat.