EUR: 322,40 Ft
CHF: 283,25 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Szekszárd

Infopont nyílt a megyeszékhelyen

Kovács Zsuzsanna ismerteti a projekt részleteit Fotó: Nagy Nándor

Fogyatékos emberek mindennapjait megkönnyítő információs hálózat jött létre a „Montázs – A fogyatékos személyek számára nyújtott szakmai és közszolgáltatások hozzáférhetőségének kialakítása, fejlesztése” projekt keretében, amelyet EFOP-os forrásból valósítanak meg. Országszerte 22 helyszínen nyílik Információs és Koordinációs Pont (Infopont), ahol fogyatékosságügyi tanácsadók dolgoznak, hogy komplex szolgáltatásokkal és naprakész információkkal segítsék a fogyatékos embereket és családjaikat. Szekszárdon szeptember 18-án nyitották meg ünnepélyesen az Infopontot – tájékoztatott Kovács Zsuzsanna, a projekt szakmai vezetője. Hangsúlyozta, hogy az információs pontok létrehozásának és működtetésének célja, hogy komplex szolgáltatásokkal és naprakész információkkal segítsék a szellemi és testi fogyatékos embereket és családjaikat, illetve hogy megkönnyítsék eligazodásukat a hétköznapi információk megszerzésében. A projekt fő célja, hogy a fogyatékos személyek számára szükségleteikre reagáló, rendszerszerű szolgáltatásokat fejlesszen és tegyen hozzáférhetőbbé.

Kovács Zsuzsanna az ünnepélyes megnyitón a projekt alapjainak ismertetése mellett bemutatta az információs pontok hálózatát, az Egységes Fogyatékosságügyi Információs Portált. Ez a honlap egy felületen gyűjti össze mindazokat az országos híreket, információkat, amelyek a fogyatékos emberek és családjaik segítségére lehetnek többek között az oktatás, az egészségügy, a munkavállalás és a programlehetőségek témakörében.


Tolácziné Varga Zsuzsanna (jobbra) kiemelte, hogy számukra elsődleges az, hogy rendszerben gondolkodjanak, ugyanis minél több szolgáltatást tudnak nyújtani, annál nagyobb segítségben részesülnek a családok Fotó: Nagy Nándor

Az Infopont megnyitóján Ács Rezső, Szekszárd polgármestere elmondta, hogy ezzel a kezdeményezéssel szerteágazó segítséget nyújtanak. A családsegítő szervezetek munkáját is segítik, és a program keretében új munkahelyek teremtésére is sor került. Ezt követően Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzat Humánszolgáltató Központ vezetője kiemelte, számukra elsődleges, hogy rendszerben gondolkodjanak, ugyanis minél több szolgáltatást tudnak nyújtani, annál nagyobb segítségben részesülnek a családok.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.