EUR: 319,46 Ft
CHF: 282,12 Ft
2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Veszprém

Információs hálót szőnek a környék nyugdíjasai

Szenior Mentor Kerekasztal összehívását kezdeményezte Ovádi Péter országgyűlési képviselő. A nyugdíjas közösségek tapasztalt vezetőit, az idős korosztály helyzetét, igényeit, lehetőségeit jól ismerő szakértőket kért fel, hogy közösen keressék a harmadik életkor lehetőségeit és segítsenek a korosodásból eredő gondok megoldásában.

A nyugdíjba vonulás után sokan szenvednek a közösség hiányától, az elszigetelődéstől, a magánytól, a céltalanságtól. A kerekasztal szakemberei éppen abban segítenek majd, hogy együtt megkeressék a megoldásokat a tartalmasabb időskorhoz vezető utakat – hangzott el az alakuló ülésen szerda délután a Gizella Hotelben.


Szenior Mentor Kerekasztal összehívását kezdeményezte Ovádi Péter (Fotó: Kovács Bálint)

– A Szenior Mentor Kerekasztal alapításának és vezetőinek célja, hogy mintegy információs hálót szőjenek a települések nyugdíjasai között. Látogassanak el egymás rendezvényeire, együtt szórakozzanak vagy közösen vegyenek részt egészségügyi, életviteli vagy éppen számítástechnikai előadásokon, tanfolyamokon – mondta Szente József, a kerekasztal elnöke.

Ovádi Péter elmondta, az elmúlt években rendszeresen vett részt nyugdíjasklubok rendezvényein, ahol személyesen láthatta, hogy a közösség, az egymásra figyelés milyen érték és lehetőség. A fórum lehetőséget ad arra is, hogy a nyugdíjasok a problémáikat a döntéshozók elé tárják.

Erősítenék a kapcsolatot az idősek között (Fotó: Kovács Bálint)

Egy felmérés szerint ma az összlakosságon belül 25 százalék a hatvan éven felüliek aránya és 4,5 százalék a nyolcvan éven felülieké. Veszprém városban jelenleg 14 ezer nyugdíjas él, akik közül csupán kétezren képviseltetik magukat nyugdíjasklubokban.

Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.