EUR: 321,72 Ft
CHF: 282,65 Ft
2019. április 25., csütörtök
Márk

Egyéb Veszprém

Információs hálót szőnek a környék nyugdíjasai

Szenior Mentor Kerekasztal összehívását kezdeményezte Ovádi Péter országgyűlési képviselő. A nyugdíjas közösségek tapasztalt vezetőit, az idős korosztály helyzetét, igényeit, lehetőségeit jól ismerő szakértőket kért fel, hogy közösen keressék a harmadik életkor lehetőségeit és segítsenek a korosodásból eredő gondok megoldásában.

A nyugdíjba vonulás után sokan szenvednek a közösség hiányától, az elszigetelődéstől, a magánytól, a céltalanságtól. A kerekasztal szakemberei éppen abban segítenek majd, hogy együtt megkeressék a megoldásokat a tartalmasabb időskorhoz vezető utakat – hangzott el az alakuló ülésen szerda délután a Gizella Hotelben.


Szenior Mentor Kerekasztal összehívását kezdeményezte Ovádi Péter (Fotó: Kovács Bálint)

– A Szenior Mentor Kerekasztal alapításának és vezetőinek célja, hogy mintegy információs hálót szőjenek a települések nyugdíjasai között. Látogassanak el egymás rendezvényeire, együtt szórakozzanak vagy közösen vegyenek részt egészségügyi, életviteli vagy éppen számítástechnikai előadásokon, tanfolyamokon – mondta Szente József, a kerekasztal elnöke.

Ovádi Péter elmondta, az elmúlt években rendszeresen vett részt nyugdíjasklubok rendezvényein, ahol személyesen láthatta, hogy a közösség, az egymásra figyelés milyen érték és lehetőség. A fórum lehetőséget ad arra is, hogy a nyugdíjasok a problémáikat a döntéshozók elé tárják.

Erősítenék a kapcsolatot az idősek között (Fotó: Kovács Bálint)

Egy felmérés szerint ma az összlakosságon belül 25 százalék a hatvan éven felüliek aránya és 4,5 százalék a nyolcvan éven felülieké. Veszprém városban jelenleg 14 ezer nyugdíjas él, akik közül csupán kétezren képviseltetik magukat nyugdíjasklubokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • Jöhet még egy gyerek?

  Jöhet még egy gyerek?

  A tavalyi siker után idén is tart „egyszerre gyermekemelés” programot a Három királyfi…

 • A föld napját ünnepeltük

  A föld napját ünnepeltük

  Április 22-én volt a Föld napja, melyet Magyarországon 1990 óta ünneplünk meg rendszeresen. Ilyenkor az egész világon a környezettudatosság kerül előtérbe és az, hogy legalább olyan körülményeket biztosítsunk az eljövendő generációknak, mint ami nekünk megadatott.

 • Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Választ kapnak a jövő kihívásaira

  Beszédszintetizátor, legórobot, CNC-marógép, lézervágó, 3D-s nyomtató és pendrive-ról vezérelhető varrógép is helyet kapott a Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Akacs Mihály utcai épületében újonnan kialakított Digitális Közösségi Alkotóműhelyben.