EUR: 330,30 Ft
CHF: 301,25 Ft
2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Veszprém

Információs hálót szőnek a környék nyugdíjasai

Szenior Mentor Kerekasztal összehívását kezdeményezte Ovádi Péter országgyűlési képviselő. A nyugdíjas közösségek tapasztalt vezetőit, az idős korosztály helyzetét, igényeit, lehetőségeit jól ismerő szakértőket kért fel, hogy közösen keressék a harmadik életkor lehetőségeit és segítsenek a korosodásból eredő gondok megoldásában.

A nyugdíjba vonulás után sokan szenvednek a közösség hiányától, az elszigetelődéstől, a magánytól, a céltalanságtól. A kerekasztal szakemberei éppen abban segítenek majd, hogy együtt megkeressék a megoldásokat a tartalmasabb időskorhoz vezető utakat – hangzott el az alakuló ülésen szerda délután a Gizella Hotelben.


Szenior Mentor Kerekasztal összehívását kezdeményezte Ovádi Péter (Fotó: Kovács Bálint)

– A Szenior Mentor Kerekasztal alapításának és vezetőinek célja, hogy mintegy információs hálót szőjenek a települések nyugdíjasai között. Látogassanak el egymás rendezvényeire, együtt szórakozzanak vagy közösen vegyenek részt egészségügyi, életviteli vagy éppen számítástechnikai előadásokon, tanfolyamokon – mondta Szente József, a kerekasztal elnöke.

Ovádi Péter elmondta, az elmúlt években rendszeresen vett részt nyugdíjasklubok rendezvényein, ahol személyesen láthatta, hogy a közösség, az egymásra figyelés milyen érték és lehetőség. A fórum lehetőséget ad arra is, hogy a nyugdíjasok a problémáikat a döntéshozók elé tárják.

Erősítenék a kapcsolatot az idősek között (Fotó: Kovács Bálint)

Egy felmérés szerint ma az összlakosságon belül 25 százalék a hatvan éven felüliek aránya és 4,5 százalék a nyolcvan éven felülieké. Veszprém városban jelenleg 14 ezer nyugdíjas él, akik közül csupán kétezren képviseltetik magukat nyugdíjasklubokban.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.