EUR: 364,12 Ft
CHF: 345,22 Ft
2020. április 03., péntek
Buda, Richárd

Budapest

Ingyenes koncerttel várja az emlékezőket mindenszentek napján a NÖRI

November 1-jén 17 órakor a Fiumei úti sírkert ravatalozója előtti Kegyeleti Parkban Mága Zoltán Budapesti Primarius Szimfonikus Kamarazenekarának ingyenes koncertjére várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete.

Koncerttel is várják a temetőbe érkezőket (Fotó: Nagy Nándor)

A Nemzeti Örökség Intézetének kiemelt feladata szellemi örökségünk ápolása, ezért minden évben kulturális programot biztosít annak érdekében, hogy a Fiumei úti sírkertbe érkezők családtagjaik és történelmi nagyjaink sírjainak látogatása mellett művészeti élménnyel is méltó módon emlékezzenek. Az idei koncerten felhangzik többek között Johann Sebastian Bach és Charles Gounod közös szerzeményében az Ave Maria, Johann Sebastian Bach Air című szvitje, Franz Schubert Ave Mariája és Tomaso Albinoni legismertebb műve, az Adagio is.


A Fiumei úti sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással várja az emlékezőket, a hozzátartozókat. Október 31-től november 4-ig 7 és 20 óra között látogatható a Nemzeti emlékhely. Emellett a Kossuth- és a Deák-mauzóleum november 1-jén és 2-án 10 és 19 óra között látogatható, szabadon megtekinthető. A parkolás a temető területén október 27-től november 4-ig ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.