EUR: 321,52 Ft
CHF: 281,44 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Budapest

Ingyenes koncerttel várja az emlékezőket mindenszentek napján a NÖRI

November 1-jén 17 órakor a Fiumei úti sírkert ravatalozója előtti Kegyeleti Parkban Mága Zoltán Budapesti Primarius Szimfonikus Kamarazenekarának ingyenes koncertjére várja az érdeklődőket a Nemzeti Örökség Intézete.

Koncerttel is várják a temetőbe érkezőket (Fotó: Nagy Nándor)

A Nemzeti Örökség Intézetének kiemelt feladata szellemi örökségünk ápolása, ezért minden évben kulturális programot biztosít annak érdekében, hogy a Fiumei úti sírkertbe érkezők családtagjaik és történelmi nagyjaink sírjainak látogatása mellett művészeti élménnyel is méltó módon emlékezzenek. Az idei koncerten felhangzik többek között Johann Sebastian Bach és Charles Gounod közös szerzeményében az Ave Maria, Johann Sebastian Bach Air című szvitje, Franz Schubert Ave Mariája és Tomaso Albinoni legismertebb műve, az Adagio is.


A Fiumei úti sírkert mindenszentek és halottak napja alkalmából meghosszabbított nyitva tartással várja az emlékezőket, a hozzátartozókat. Október 31-től november 4-ig 7 és 20 óra között látogatható a Nemzeti emlékhely. Emellett a Kossuth- és a Deák-mauzóleum november 1-jén és 2-án 10 és 19 óra között látogatható, szabadon megtekinthető. A parkolás a temető területén október 27-től november 4-ig ingyenes.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.

 • Eifert-képek Újpesten

  Eifert-képek Újpesten

  Hazai és nemzetközi szinten is a legjobbak között jegyzik Eifert János fotóművész fényképeit.

 • Pályaválasztás középfokon

  Pályaválasztás középfokon

  Asztalos, húsipari dolgozó, gázszerelő, magasépítő technikus – mind mind hiányszakma jelenleg hazánkban. Ezekkel, és még 46 mesterséget kínáló oktatási intézménnyel ismerkedhettek meg a kerületi diákok a Ferencvárosi Pályaválasztási Börzén.