2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Életmód

Innen lehet kijutni a profik közé

A közép-európai régió egyik csúcsrendezvénye az a kétnapos multisportfesztivál, amelyen színpadon, tatamin, vízben és az óriás kertben is szerveznek versenyeket és szabadidős programokat. A Fitparade október 13–14-én a MOM Sportban várja a fitnesz és az edzőtermi sportok iránt érdeklődőket.

Buranits Ildikó a Fitparádé promótere (Fotó:Szecsődi Balázs)

– Sporttörténelmet írunk, hiszen Magyarországon először mi szervezünk IFBB Pro League profi kártyáért kvalifikáló versenyt – mondta Buranits Ildikó, a Fitparade promótere. Az általa szervezett versenyen profi kártyát lehet szerezni, ami a világ legrangosabb világába, vagyis arra az útra ad belépést, ami akár a sportág csúcsát jelentő Mr. Olympiára vezethet.


– A testépítők és a fitneszversenyzők álma, hogy megszerezzék az IFBB profi kártyát és Flex Wheeler vagy Tímea Majorova nyomdokába lépjenek, a legjobbak pedig ott lehessenek a Mr. Olympia színpadán vagy meghívást kapjanak Ohióba, az Arnold Classicra. Ez a kettő a profik két legnagyobb presztízsű, több millió dollár összdíjazású versenye. Az IFBB Pro League/NPC hivatalos, OPEN rendszerű szabadidős versenye, a Fitparade Classic hét különböző kategóriában biztosít a bajnokok bajnokának profi kártyát, vagyis az abszolút győzelem a profik közé emelkedés hazai útja. A világ fitneszsportjának erőtengelyén átrendeződés látható, hiszen éppen a hazai sportági szakszövetség az, amelyik 2017 szeptembere óta kiszorult ebből a sporttörténelmi jelentőségű lehetőségből. Az MTFSZ, az IFBB nemzetközi amatőr szövetség hazai képviselete a hasonló név dacára sem kvalifikálhat az IFBB Pro Legaue licencre – emelte ki Ildikó.

A rendezvény háziasszonya és kampányarca Frits Patrícia, aki a Fitparade-győzelme után nyolc versenyt nyert meg. Legutóbb ezüstöt szerzett az Amateur Mr. Olympia bikiniversenyen, és az IFBB Pro kártya megszerzése
a célja. – Óriási érzés volt, amikor a Fitparadén megtudtam, hogy én nyertem – mondta Patrícia.


Fitparade háziasszonya és a kampány arca Frits Patrícia – fotó: Végh Zoltán

Kapcsolódó Cikkek