2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Belföld

Innovációban támogatják az ipari szereplőket

– Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6. Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon.

A tárcavezető megnyitójában kiemelte: a kormány mindent megtesz, hogy a feldolgozóiparon belül a nagy növekedésre képes vállalkozásokat ebben segítse.


A segítség egyik formája a HGC (gyors növekedésű vállalkozások) középvállalati fejlesztési programja, amely az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. vezetésével zajlik.

– A program eddig több mint 200 vállalkozásnál szervezett célzott, igényeiknek megfelelő műhelymunkát, közülük közel 150 vesz részt egyedi, célzott, terepen történő fejlesztésben, és közel 100 vállalkozást segít külföldi iparági programok  eléréséhez, nemzetközi piacbővítéshez és így tapasztalat- és kapcsolatszerzéshez. E vállalkozások több mint harmada kapcsolódik az autóiparhoz. A legjobb 50 vállalkozás komplex, gyakorlati képzésben részesül. A középvállalati fejlesztési program legnagyobb előnye, hogy a vállalkozások testre szabott segítséget kapnak, hogy nemzetközileg is versenyképes formában működhessenek és fenntarthassák növekedésüket – tudtuk meg dr. Bárdos Krisztinától, az IFKA ügyvezető igazgatójától.

Kapcsolódó Cikkek