EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 17., szombat
Gergő, Hortenzia

Belföld

Innovációban támogatják az ipari szereplőket

– Hatalmas kihívás elé állítja az autóipari szereplőket a hónap elején Luxemburgban született EU-döntés, amelynek értelmében 2030-ig az autógyártó vállalatoknak 35 százalékkal kell csökkenteniük szén-dioxid-kibocsátási értékeit, ezért ezen a területen a jövőben az eddiginél is fontosabb lesz a kutatás-fejlesztés és az innováció – jelentette ki Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a szerdán megnyílt Automotive Hungary 2018 6. Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállításon.

A tárcavezető megnyitójában kiemelte: a kormány mindent megtesz, hogy a feldolgozóiparon belül a nagy növekedésre képes vállalkozásokat ebben segítse.


A segítség egyik formája a HGC (gyors növekedésű vállalkozások) középvállalati fejlesztési programja, amely az IFKA Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. vezetésével zajlik.

– A program eddig több mint 200 vállalkozásnál szervezett célzott, igényeiknek megfelelő műhelymunkát, közülük közel 150 vesz részt egyedi, célzott, terepen történő fejlesztésben, és közel 100 vállalkozást segít külföldi iparági programok  eléréséhez, nemzetközi piacbővítéshez és így tapasztalat- és kapcsolatszerzéshez. E vállalkozások több mint harmada kapcsolódik az autóiparhoz. A legjobb 50 vállalkozás komplex, gyakorlati képzésben részesül. A középvállalati fejlesztési program legnagyobb előnye, hogy a vállalkozások testre szabott segítséget kapnak, hogy nemzetközileg is versenyképes formában működhessenek és fenntarthassák növekedésüket – tudtuk meg dr. Bárdos Krisztinától, az IFKA ügyvezető igazgatójától.

Kapcsolódó Cikkek

 • Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám

  Egyre kevesebb a gyermekeknek szóló tévéreklám a médiatanács által elfogadott tanulmány szerint – közölte Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Kommunikációs Igazgatóság az MTI-vel pénteken.

 • Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai egyik portréja kelt el a legmagasabb áron

  Rippl-Rónai József Kékruhás lány virágos kalapban című festménye 75,6 millió forintért kelt el a BÁV kétnapos őszi aukcióján, amelyen a festmények mellett műtárgyakat és ékszereket kínáltak az érdeklődőknek.

 • Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Tarlós: Körülbelül ezermilliárdot jelent a fővárosnak a kormányfővel megkötött megállapodás

  Körülbelül ezermilliárd forintot jelent Budapestnek az Orbán Viktor miniszterelnökkel szombaton aláírt – a főváros és a kormány együttműködéséről szóló, 15 pontból álló – megállapodás, amelynek része a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának (FKT) létrehozása is – mondta Tarlós István főpolgármester a testület megalakulását követő budapesti sajtótájékoztatón.

 • Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a magyar hal minősége

  Kiváló a Magyarországon termelt, kifogható és elfogyasztható halak minősége a sajtóban sugalmazott álláspontoktól eltérően – közölte Szűcs Lajos, a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) elnöke pénteken az MTI-vel.