EUR: 332,10 Ft
CHF: 304,06 Ft
2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Egyéb Pécs

Iskolák szépültek meg a nyáron

A rendszerváltozás óta nem volt ekkora iskolafelújítási program, mint amilyen jelenleg is zajlik Baranya megyében és Pécsett. A városban mintegy 770 millió forintot fordítottak az intézmények korszerűsítésére, de a pécsi tankerülethez tartozó iskolák közül négyet is bővítenek. A napokban pedig több beruházás  befejeződött a városban. Így átadták a diákoknak a Köztársaság téri Általános Iskolát, a Belvárosi Iskolát, a Bánki Donát utcai Általános Iskolát és a város legjobb eredményeit produkáló Janus Pannonius Gimnáziumot.

Új színt is kapott a Köztársaság téri Általános Iskola

Nyáron indult el a Köztársaság téren található iskola felújítása, és az iskolakezdésig be is fejezték a munkálatokat. Az északi homlokzatot szigetelték, és az udvaron is jelentős fejlesztések történtek. Új játékelemeket és eszközöket helyeztek el.


– Közel 30 millió forintból az éjszaki homlokzat kapott szigetelést és új színezetet, ezenkívül az udvart is új elemekkel bővítették, hogy segítse a gyerekeket a mindennapos mozgásban – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere.

De nem ez volt az egyetlen beruházás, amelyet a napokban fejeztek be. A Belvárosi Általános Iskolában beáztak a tantermek, és sok helyen repedezett volt a térkő az udvaron. Ennek cseréje is megtörtént. Itt 140 millió forintot fordítottak korszerűsítésre. Kicserélték a nyílászárókat, és az udvaron is új térkövek kerültek a balesetveszélyes elemek helyére. Ezáltal több száz pécsi diák tanulhat és sportolhat jobb körülmények között.


A pécsi tankerület összesen 770 millió forintos pályázati keretből tudott hozzákezdeni a pécsi iskolák felújításához, amiben nemcsak pécsi, hanem környékbeli intézmények is szerepeltek. Emellett pedig egy több milliárd forintos forrás révén a komlói, kozármislenyi, pécsváradi és pellérdi iskolában is bővítéseket, felújításokat végeztek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A BDO-é a legjobb csapat

  A BDO-é a legjobb csapat

  Minden eddiginél kiegyenlítettebb küzdelmet hozott a legjobb céges focicsapatok Tatabányán rendezett döntője, ahol fővárosi győztes vihette haza a serleget vasárnap a Földi Imre Sportcsarnokból.

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.