2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Pécs

Iskolák szépültek meg a nyáron

A rendszerváltozás óta nem volt ekkora iskolafelújítási program, mint amilyen jelenleg is zajlik Baranya megyében és Pécsett. A városban mintegy 770 millió forintot fordítottak az intézmények korszerűsítésére, de a pécsi tankerülethez tartozó iskolák közül négyet is bővítenek. A napokban pedig több beruházás  befejeződött a városban. Így átadták a diákoknak a Köztársaság téri Általános Iskolát, a Belvárosi Iskolát, a Bánki Donát utcai Általános Iskolát és a város legjobb eredményeit produkáló Janus Pannonius Gimnáziumot.

Új színt is kapott a Köztársaság téri Általános Iskola

Nyáron indult el a Köztársaság téren található iskola felújítása, és az iskolakezdésig be is fejezték a munkálatokat. Az északi homlokzatot szigetelték, és az udvaron is jelentős fejlesztések történtek. Új játékelemeket és eszközöket helyeztek el.


– Közel 30 millió forintból az éjszaki homlokzat kapott szigetelést és új színezetet, ezenkívül az udvart is új elemekkel bővítették, hogy segítse a gyerekeket a mindennapos mozgásban – mondta Őri László, Pécs alpolgármestere.

De nem ez volt az egyetlen beruházás, amelyet a napokban fejeztek be. A Belvárosi Általános Iskolában beáztak a tantermek, és sok helyen repedezett volt a térkő az udvaron. Ennek cseréje is megtörtént. Itt 140 millió forintot fordítottak korszerűsítésre. Kicserélték a nyílászárókat, és az udvaron is új térkövek kerültek a balesetveszélyes elemek helyére. Ezáltal több száz pécsi diák tanulhat és sportolhat jobb körülmények között.


A pécsi tankerület összesen 770 millió forintos pályázati keretből tudott hozzákezdeni a pécsi iskolák felújításához, amiben nemcsak pécsi, hanem környékbeli intézmények is szerepeltek. Emellett pedig egy több milliárd forintos forrás révén a komlói, kozármislenyi, pécsváradi és pellérdi iskolában is bővítéseket, felújításokat végeztek.

Kapcsolódó Cikkek