EUR: 354,21 Ft
CHF: 335,74 Ft
2020. április 09., csütörtök
Erhard

Egyéb Eger

Ismét díjazhatják Hatvan szépségét

Tavaly a Heves megyei város nyerte el Az ország legszebb főtere díjat, de idén is győzelemre törekednek – ezúttal A Virágos Magyarország  versenyben.

Hatvan ebben az évben is elindult A Virágos Magyarország megmérettetésen, ahol többek között azt díjazzák, hogy melyik az ország legvirágosabb, legzöldebb települése. A Heves megyei város tavaly elhozta Az ország legszebb főtere címet – az akkori győzelem most ismétlésre kötelez. A verseny zsűrije idén már kétszer is szemlézte a várost, és így nyilatkoztak a látottakról: Hatvan sikeresen folytatta a Virágos Hatvan projektjét, sok szépet és újat alkottak a köztereken, nagyon kellemesek a zöldterületek. A szervezőbizottság szerint Hatvan több pontja is nagyon jó összbenyomást tesz, virágos, ápolt terei jó hangulatot közvetítenek. Nem csak a virágos övezeteket veszik figyelembe az értékelésnél, hiszen Hatvan minden szempontból jelentős fejlődést tudhat magáénak. A környezettudatos gondolkodás, a civil szervezetek aktív szerepvállalása, a közösség építő jellegű együtt gondolkodása is nagyon fontos ebben a versenyben. Hatvanban jól látszik, hogy a városvezetés komolyan veszi a térszépítő feladatokat, nagyon kellemes hangulatot áraszt a város arculata – részletezték a szervezők. 


A zsűri tagjainak Horváth Richárd polgármester részletes tájékoztatót tartott a város fejlődéséről. – Hatvan az ország egyik legnagyobb új munkahelyteremtő városa, újra épülnek lakóparkok, és az óvodákban évről évre nő a gyermekek létszáma. Mindez azt bizonyítja, hogy Hatvan egy élhető, a polgáriasodás útján járó, stabil település – részletezte az eredményeket a polgármester. A városvezető hozzátette: a jövőben több nagyberuházás indul, amelyek jelentősen megváltoztatják a város arculatát és hangulatát. Turisztikai szempontból pedig kiemelten fontos az is, hogy a Kristály Kastély felújításának keretében komoly szállodalétesítő projekt kezdődött.

Idén a tavalyinál is több, 324 település nevezett a 25. hazai megmérettetésre, közülük egy város és egy falu nyerheti el a fődíjat és képviselheti Magyarországot a jövő évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyében.


Kapcsolódó Cikkek

  • Miskolc összefogott

    Miskolc összefogott

    „Miskolc valóban összefog! – adta hírül örömmel dr. Alakszai Zoltán önkormányzati képviselő, milyen sokan csatlakoztak a „Koronavírus – Segítsünk egymásnak!

  • Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Alkalmazkodtak az új életmódhoz

    Nem csak a diákok, a tanárok élete is átalakult. Otthonról oktatnak, sőt, mint kiderült, még többet is vállalnak a kötelezettségüknél. Jó példa a társadalmi szerepvállalásra a gyáli Molnár házaspáré.