2019. február 23., szombat
Alfréd

Egyéb Eger

Ismét díjazhatják Hatvan szépségét

Tavaly a Heves megyei város nyerte el Az ország legszebb főtere díjat, de idén is győzelemre törekednek – ezúttal A Virágos Magyarország  versenyben.

Hatvan ebben az évben is elindult A Virágos Magyarország megmérettetésen, ahol többek között azt díjazzák, hogy melyik az ország legvirágosabb, legzöldebb települése. A Heves megyei város tavaly elhozta Az ország legszebb főtere címet – az akkori győzelem most ismétlésre kötelez. A verseny zsűrije idén már kétszer is szemlézte a várost, és így nyilatkoztak a látottakról: Hatvan sikeresen folytatta a Virágos Hatvan projektjét, sok szépet és újat alkottak a köztereken, nagyon kellemesek a zöldterületek. A szervezőbizottság szerint Hatvan több pontja is nagyon jó összbenyomást tesz, virágos, ápolt terei jó hangulatot közvetítenek. Nem csak a virágos övezeteket veszik figyelembe az értékelésnél, hiszen Hatvan minden szempontból jelentős fejlődést tudhat magáénak. A környezettudatos gondolkodás, a civil szervezetek aktív szerepvállalása, a közösség építő jellegű együtt gondolkodása is nagyon fontos ebben a versenyben. Hatvanban jól látszik, hogy a városvezetés komolyan veszi a térszépítő feladatokat, nagyon kellemes hangulatot áraszt a város arculata – részletezték a szervezők. 


A zsűri tagjainak Horváth Richárd polgármester részletes tájékoztatót tartott a város fejlődéséről. – Hatvan az ország egyik legnagyobb új munkahelyteremtő városa, újra épülnek lakóparkok, és az óvodákban évről évre nő a gyermekek létszáma. Mindez azt bizonyítja, hogy Hatvan egy élhető, a polgáriasodás útján járó, stabil település – részletezte az eredményeket a polgármester. A városvezető hozzátette: a jövőben több nagyberuházás indul, amelyek jelentősen megváltoztatják a város arculatát és hangulatát. Turisztikai szempontból pedig kiemelten fontos az is, hogy a Kristály Kastély felújításának keretében komoly szállodalétesítő projekt kezdődött.

Idén a tavalyinál is több, 324 település nevezett a 25. hazai megmérettetésre, közülük egy város és egy falu nyerheti el a fődíjat és képviselheti Magyarországot a jövő évi Európai Virágos Városok és Falvak versenyében.


Kapcsolódó Cikkek

  • Tollaslabdában is jók az érdiek

    Tollaslabdában is jók az érdiek

    Az érdi Batthyány Sportiskolai Általános Iskola tornacsarnokában rendezték meg a Pest megyei tillaslabda diákolimpia döntőjét 109 résztvevővel.

  • Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Újra Zalaegerszegre jön az Omega

    Az Omega együttes 2019-ben sem tétlenkedik, koncertturnéra indult Tűzvihar címmel, városunkba március 09.-én érkeznek. A Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar rockcsapat 1962óta hódít, ám először külföldi együttesek dalainak feldolgozásával lettek népszerűek.