2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Egyéb XIX.kerület

Ismét kispesti diákokat repített a Varázskaraván

Idén hetedik alkalommal repítette a kispesti diákokat a Varázskaraván az állatkertbe: elektromos autókkal utaztak át a fél városon. Idén Kispestről a Móra Ferenc Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény diákjai utazhattak az elektromos járműveken.

A Móra diákjai elektromos autókon utazhattak

A Varázskaravánt dr. György István, Budapest kormánymegbízottja és Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) kispesti frakcióvezető indította útjára 2012-ben. A jótékonysági kezdeményezésnek köszönhetően mostanra több mint fél tucat kispesti és kőbányai intézményből csaknem háromszázötvenen utazhattak rendőrmotoros biztosítás mellett kisautókkal az állatkertbe. Ezúttal Kispestről a Móra Ferenc Általános Iskola És Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény 35 diákja vehetett részt a rendezvényen, amely igazán különleges élményt jelent, főként a sajátos nevelési igényű vagy a hátrányos helyzetű gyermekek számára. Az állatkertben a diákok kaptak szendvicset és csokoládét, majd örökbe fogadták Rembát, a zebrát, aki idén márciusban született, és aki természetesen az állatkertben marad, de az iskolások oklevelet kaptak arról, hogy egy éven át ők lesznek a nevelőszülei.


Pont ki tudták használni még az utolsó szeptemberi jó időt

A rendezvény az állatkert és az elektromos kisautókat felajánló ElectroAuto Kft., valamint a Varázskaraván biztosítását végző Budapesti Rendőr-főkapitányság felajánlásainak köszönhetően valósulhat meg.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek