2020. augusztus 11., kedd
Zsuzsanna, Tiborc

Egyéb Győr

Isten hozta, parancsnok úr!

Egyéves külszolgálata lejártával tért vissza Győrbe Könczöl Ferenc ezredes, s visszavette a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred parancsnoki beosztását Matyi Tibor alezredestől, aki távolléte alatt megbízott parancsnoki beosztásban látta el a feladatát.

Megtörtént az átadás-átvétel a MH 12. Arrabona Légvédelmi Rakétaezred élén
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit szds.

Könczöl Ferenc ezredes tavaly augusztustól a szarajevói NATO-parancsnokság törzsfőnökeként teljesített szolgálatot. Ottani beosztását augusztus 30-án adta át utódjának és szeptember elején tért vissza véglegesen Magyarországra – számolt be az eseményről a rakétaezred hivatalos honlapja.


Matyi Tibor alezredes (balra) megbízott parancsnokként is megállta a helyét, Könczöl Ferenc ezredes nem véletlenül köszönte meg a munkáját
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit szds.

Az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka szeptember végére rendelte el a parancsnoki beosztás átadás-átvételét. A több napig tartó folyamat alatt Könczöl ezredes meghallgatta az alegységparancsnokok és a szakági főnök jelentését az elmúlt időszakról. Az átadás-átvétel tényét az erre felállított bizottság által készített jegyzőkönyvbe foglalták és végül egy rendkívüli ezredsorakozó keretében – Sáfár Albert dandártábornok, légierő haderőnemi főnök jelenlétében – hirdették ki.

Rendkívüli ezredsorakozón jelentették be a beosztás átadás-átvételét
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit szds.

A sorakozón elsőként Matyi Tibor alezredes szólt az állományhoz, megköszönve az elmúlt egy év munkáját, a pozitív hozzáállást. Mint mondta, úgy érzi megbízott parancsnokként ugyanazt a támogatást kapta a katonák részéről, amelyet Könczöl ezredes is élvezett. Matyi alezredes október elején veszi vissza a parancsnokhelyettesi megbízást, az ezt a feladatot ellátó Tóth Norbert alezredestől, a 2. légvédelmi rakétaosztály parancsnokától.


Könczöl Ferenc ezredes tavaly augusztustól a szarajevói NATO-parancsnokság törzsfőnökeként teljesített szolgálatot
Fotó: Cseszreginé Csekei Judit szds.

Könczöl Ferenc ezredes is a köszönet hangján szólt beszédében. A parancsnok elmondta, külszolgálata alatt is figyelemmel kísérte az ezred életét, mindennapjait, és megelégedéssel töltötték el a Győrből érkezett hírek. Az ezredes elsőként az itthon maradó állomány munkáját köszönte meg, majd büszkén nyilatkozott a vele egy időben, Szarajevóban szolgáló, a rakétaezred állományára épülő MH EUFOR 21 kontingens helytállásáról. Záró gondolataiban a parancsnok kifejtette: az ezredre a továbbiakban is sok feladat hárul, nincs tehát idő hátradőlni, továbbra is számít az állomány elkötelezettségére, pozitív hozzáállására, szakmai hozzáértésére.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.