EUR: 345,95 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Nagykanizsa

Ittas sofőrök mindenütt

Részegen, ráadásul a forgalommal szemben autózott egy sofőr az M7-es autópálya zalai szakaszán. Ennyire extrém ittas vezetőre szerencsére errefelé nem nagyon akad példa, de a megyében mostanában sűrűn elszíneződnek a szondák.

A Zala Megyei Rendőr-főkapitányság arról tájékoztatott, hogy az ügyeletre, nem sokkal este háromnegyed 10 előtt érkezett bejelentés arról, hogy az M7-esen, Letenye felé, a forgalommal szemben halad egy személyautó. Az eszteregnyei autópálya alosztály járőrei azonnal elindultak, s egy perccel később, Nagykanizsa határában megállították a kocsit. Természetesen azonnal elővették a szondát, ami pozitív értéket mutatott, így a 45 éves budapesti férfit további mintavételre bevitték a kanizsai kapitányságra. A sofőr jogsiját azonnal bevonták, és büntetőeljárást indítottak ellene.


Mostanában sokan lebuktak Zalában ittas vezetés miatt. A jogsijuk ugrott, és egy darabig nem kell majd volán mögé ülniük… (Illusztráció: Gergely Szilárd)

Eközben dr. Pirger Csaba, a megyei főügyészség sajtószóvivője arról beszélt a Lokál Extrának, hogy a rendőrök ittas vezetőket találnak mostanság lépten-nyomon Zalában. Volt olyan 50 éves férfi, aki kora délután elektromos motorral felszerelt kerékpárral közlekedett, és a jogszabályi besorolás szerint súlyos fokban ittas volt. Egy másik, szintén 50 esztendős férfi Petrikeresztúron, figyelmetlensége miatt letért az úttestről, s előbb egy villanypásztorkarónak, majd egy villanyoszlopnak ütközött. Ő is súlyosan részeg volt.

Ugyancsak balesetet szenvedett egy 55 éves nő a megyeszékhelyen. Ő előbb autójával egy telefonvezeték-tartóoszlopnak hajtott, majd továbbsodródva egy ház kerítésének ütközött. Szomjas már biztosan nem volt, mivel véréből ugyancsak súlyos fokú, 2,86 gramm/literes alkoholkoncentrációt mutattak ki.


Egy 34 éves férfi pedig, miután ittas vezetés miatt lebukott, s emiatt légalkohol-mérésre előállították, picit később visszasétált a parkolóban leállított kocsijához, és elhajtott. Ekkor már nem volt jogosítványa, hiszen azt bevonták. Balszerencséjére ismét elfogták. Mindkét alkalommal közepes fokú ittasságot állapítottak meg nála. A sornak egyébként ezzel még nincs vége, az elmúlt hetekben sokan lebuktak ittas vezetés miatt Zalában. Ellenük vádat emelt az ügyészség.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.