EUR: 316,84 Ft
CHF: 279,29 Ft
2019. február 21., csütörtök
Eleonóra

Belföld

Ittasan, hamis rendszámmal gázolt, majd lelépett

Ittasan okozott cserbenhagyásos halálos balesetet tavaly januárban az a férfi, akit első fokon öt év börtönbüntetésre ítélt kedden a Zalaegerszegi Járásbíróság.

A 38 éves férfi tavaly januárban egy esti italozást követően indult haza egy műszaki hibás terepjáróval, amelyre egy másik autó rendszáma volt felszerelve. Bagod közelében, egy földúton haladt, ahol egymás mögött két férfi gyalogolt, de a sofőr hiába fékezett, mindkettőjüket elgázolta, majd elhajtott a helyszínről.


A rendőrök az egyik áldozatot holtan találták, tőle nem messze pedig súlyos sérülésekkel, kihűlés közeli, eszméletlen állapotban feküdt a másik férfi. A cserbenhagyót néhány órán belül azonosították, majd elfogták a rendőrök.

A Zalaegerszegi Járásbíróság ittas járművezetés, segítségnyújtás elmulasztása és egyedi azonosító jellel való visszaélés miatt öt év börtönbüntetésre ítélte a cserbenhagyót, aki legkorábban a büntetés letöltésének kétharmadát követően szabadulhat feltételesen. A bíróság a férfit ugyancsak öt évre eltiltotta a járművezetéstől is.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.

Kapcsolódó Cikkek

 • Juncker kudarcot vallott

  Juncker kudarcot vallott

  Hétfőn indította el legújabb kampányát a kormány, amely keretében az Európai Parlement terveirre akarják felhívni a figyelmet.

 • Jobb a szálló, mint az utca

  Jobb a szálló, mint az utca

  Sok támadás érte a múlt ősszel hatályba lépett úgynevezett hajléktalantörvényt. A Lokál most annak próbált utánajárni, hogy az érintettek hogyan élik meg a problémát, és hogy szerintük jobb-e egy hajléktalanszállón élni, mint az utcán.

 • 14 éves csúcson a gazdaság

  14 éves csúcson a gazdaság

  A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) első becslése szerint a hazai GDP 4,8 százalékot növekedett 2018-ban az egy évvel korábbihoz képest.