EUR: 320,07 Ft
CHF: 280,71 Ft
2019. április 22., hétfő
Csilla, Noémi

Belföld

Jerzy Popieluszko vértanúsága megerősítette a szabadságért küzdők hitét

Jerzy Popieluszko, a kommunizmus idején vértanúságot szenvedő lengyel pap halála megerősítette a szabadságért, a megfélemlített emberekért, a bebörtönzött áldozatokért és családjaikért küzdők hitét – mondta Tarlós István főpolgármester az 1984-ben meggyilkolt pap életét bemutató kiállítás megnyitóján kedden, a budapesti Kiscelli Múzeumban.

A főpolgármester méltatása szerint a lengyel szolidaritási mozgalom jelképévé váló Jerzy Popieluszko azt hirdette, hogy “a jóval kell győzedelmeskedni a gonosz felett”.


Megszólalásai mindig a szeretetről és az emberi méltóságról szóltak, ezért volt az elnyomó kommunista hatalomnak gyakorlatilag lehetetlen szembeszállni vele – mondta Tarlós István, rámutatva arra, hogy a diktatúra emberei, akik a Visztula Wloclaweki víztározójánál “könyörtelen irgalmatlansággal meggyilkolták” a papot, “akaratukkal ellentétben halhatatlanná tették őt”.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Segítünk megszedni magát piros tojással

    Segítünk megszedni magát piros tojással

    Minden évben eljön az a nap, amikor minden fiú, legény, és férfi elkezd eszeveszettül gondolkozni, hogy Húsvéthétfőn milyen verset mondjon a hagyományos locsolkodás mellé. Van, aki a rövid, frappáns versikékre esküszik, van, aki minden évben marad a bevált „Zöld erdőben jártam” kezdetű mondókánál.

  • Pótlóbuszok járnak Debrecen és Balmazújváros

    Pótlóbuszok járnak Debrecen és Balmazújváros

    A Debrecen-Füzesabony (108-as) vasútvonalon május 2-től várhatóan december 14-ig módosított menetrend szerint közlekednek a vonatok, illetve Balmazújváros és a megyeszékhely között pótlóbuszok szállítják az utasokat – közölte a MÁV Zrt.