EUR: 322,86 Ft
CHF: 283,62 Ft
2018. november 14., szerda
Aliz

Belföld II.kerület

Jó hír a budaiaknak: Súlyponti kórház lesz a Szent János

Dr. Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere örült a hírnek
( Fotó: Sáfár Tibor)

Láng Zsolt II. kerületi polgármester örömmel értesült Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, a 3-as választókerület országgyűlési képviselője október 25-i Kormányinfón történt bejelentéséről, mely szerint Budapesten az eddig tervezett 3 helyett 4 súlyponti kórház lesz, köztük a Szent János Kórházzal. A II. Kerületi Önkormányzat és vezetője évek óta szorgalmazta a budai kórház felújítását, így a kormány ezen döntésével a közép-budai régió lakói nem maradnak XXI. századi súlyponti kórház nélkül. A kormány 495 millió forintot biztosított a tervezésre, ezzel egy sürgősségi ellátással is rendelkező, több mint 500 férőhelyes, könnyen megközelíthető, modern kórház építése, újjáépítése kezdődhet meg, jelentősen javítva a térség egészségügyi ellátásának minőségét.

– A kormány döntése ismét bizonyítja, a budapesti emberek számíthatnak választott vezetőikre! – írta szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében Láng Zsolt.


Kapcsolódó Cikkek

 • Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Mesterházy nekiment Karácsonynak

  Bár még el sem kezdődött a kampány a jövő tavaszi Európai Parlamenti választásokra, az ellenzék hozza a formáját és kiújulni látszik a vita az önálló vagy közös indulásról.

 • Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Botkáék átverhették az Európai Uniót

  Átverhette a Botka László vezette szocialista öönkormányzat az Európai Unió regionális döntéshozó szervét, permentesnek feltűntetve a később eldózarolt Mars téri piacnak helyet adó ingatlant, miközben a terület egyik résztulajdonával kapcsolatban pert folytattak.

 • Megint mellébeszélt a Jobbik

  Megint mellébeszélt a Jobbik

  Cégbírósági adatok szerint, a Jobbik állításával ellentétben mégiscsak dolgozott Sneider Tamás felesége a pártnak, 2016-os házasságkötésük után is.