EUR: 345,95 Ft
CHF: 321,72 Ft
2020. augusztus 09., vasárnap
Emőd

Egyéb Tatabánya

Jól halad a Tulipános Ház felújítása

Hamarosan újra régi fényében tündökölhet a Tulipános Ház, mivel jó ütemben haladnak a munkálatok városunk közismert patinás épületén. A fejlesztésnek köszönhetően az egykori Tiszti Kaszinó igazi közösségi térré, a klasszikus külsőt és a környezetet megőrző, mégis XXI. századi rendezvényközponttá válhat, amelyben egy a bányászat történetét megismertető interaktív bemutató is helyet kap.

Modern közösségi tér lesz az egykori tiszti kaszinóból

Az önkormányzat által 2014-ben megvásárolt épület restaurálására és felújítására – az Európai Unió és a kormány költségvetési támogatásával – a Modern Városok Program keretében nyílt lehetőség. Nyár közepén végeztek az épület műemléki elemeinek feltárásával, kicserélték a korhadt gerendákat és a tetőszerkezet meggyengült elemeit, továbbá megkezdték a gépészet kiépítését is. Az épület padlásáról előkerült a díszterem egyik eredeti csillárja, ami lehetőséget nyújt az autentikus díszvilágítás helyreállítására is.


Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.