2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Tatabánya

Jól halad a Tulipános Ház felújítása

Hamarosan újra régi fényében tündökölhet a Tulipános Ház, mivel jó ütemben haladnak a munkálatok városunk közismert patinás épületén. A fejlesztésnek köszönhetően az egykori Tiszti Kaszinó igazi közösségi térré, a klasszikus külsőt és a környezetet megőrző, mégis XXI. századi rendezvényközponttá válhat, amelyben egy a bányászat történetét megismertető interaktív bemutató is helyet kap.

Modern közösségi tér lesz az egykori tiszti kaszinóból

Az önkormányzat által 2014-ben megvásárolt épület restaurálására és felújítására – az Európai Unió és a kormány költségvetési támogatásával – a Modern Városok Program keretében nyílt lehetőség. Nyár közepén végeztek az épület műemléki elemeinek feltárásával, kicserélték a korhadt gerendákat és a tetőszerkezet meggyengült elemeit, továbbá megkezdték a gépészet kiépítését is. Az épület padlásáról előkerült a díszterem egyik eredeti csillárja, ami lehetőséget nyújt az autentikus díszvilágítás helyreállítására is.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.