2019. január 18., péntek
Piroska

Egyéb Tatabánya

Jól halad a Tulipános Ház felújítása

Hamarosan újra régi fényében tündökölhet a Tulipános Ház, mivel jó ütemben haladnak a munkálatok városunk közismert patinás épületén. A fejlesztésnek köszönhetően az egykori Tiszti Kaszinó igazi közösségi térré, a klasszikus külsőt és a környezetet megőrző, mégis XXI. századi rendezvényközponttá válhat, amelyben egy a bányászat történetét megismertető interaktív bemutató is helyet kap.

Modern közösségi tér lesz az egykori tiszti kaszinóból

Az önkormányzat által 2014-ben megvásárolt épület restaurálására és felújítására – az Európai Unió és a kormány költségvetési támogatásával – a Modern Városok Program keretében nyílt lehetőség. Nyár közepén végeztek az épület műemléki elemeinek feltárásával, kicserélték a korhadt gerendákat és a tetőszerkezet meggyengült elemeit, továbbá megkezdték a gépészet kiépítését is. Az épület padlásáról előkerült a díszterem egyik eredeti csillárja, ami lehetőséget nyújt az autentikus díszvilágítás helyreállítására is.


Kapcsolódó Cikkek

  • Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Ön is segíthet a beteg édesapán!

    Tomek Zoltán élete csatáját vívja. Ismét. A Nyíregyháza Spartacus szurkolójának megsegítésére árverés indult: egy olyan Szpari felsőre lehet licitálni, melyet válogatott labdarúgók írtak alá – olvasható a nyíregyházi focicsapat hivatalos facebook oldalán.

  • Kibérelhető a civil ház

    Kibérelhető a civil ház

    Megújult a kerületi önkormányzat Civilháza – volt Corvini Domini épülete – a Táncsics utca 10. szám alatt. A felújítás költsége közel 35 millió forint. Az épület felújítása kívül-belül a Kerületgazda Szolgáltató Szervezet munkáját dicséri.