EUR: 321,76 Ft
CHF: 282,22 Ft
2018. november 15., csütörtök
Albert, Lipót

Egyéb Tatabánya

Jól halad a Tulipános Ház felújítása

Hamarosan újra régi fényében tündökölhet a Tulipános Ház, mivel jó ütemben haladnak a munkálatok városunk közismert patinás épületén. A fejlesztésnek köszönhetően az egykori Tiszti Kaszinó igazi közösségi térré, a klasszikus külsőt és a környezetet megőrző, mégis XXI. századi rendezvényközponttá válhat, amelyben egy a bányászat történetét megismertető interaktív bemutató is helyet kap.

Modern közösségi tér lesz az egykori tiszti kaszinóból

Az önkormányzat által 2014-ben megvásárolt épület restaurálására és felújítására – az Európai Unió és a kormány költségvetési támogatásával – a Modern Városok Program keretében nyílt lehetőség. Nyár közepén végeztek az épület műemléki elemeinek feltárásával, kicserélték a korhadt gerendákat és a tetőszerkezet meggyengült elemeit, továbbá megkezdték a gépészet kiépítését is. Az épület padlásáról előkerült a díszterem egyik eredeti csillárja, ami lehetőséget nyújt az autentikus díszvilágítás helyreállítására is.


Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.