2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Kecskemét

Jól halad az építkezés

Helyszínbejárást tartottak a napokban a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. munkatársai a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés tagjainak és az önkormányzat munkatársainak az épülő campus területén.

A campus építése szervesen illeszkedik Kecskemét legújabb kori történelmének dinamikus fejlődésébe, aminek révén a térség Magyarország meghatározó gazdasági központjává kíván válni. 2015 novemberében a Pallas Athéné Alapítványok létrehozták a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt.-t, amelynek célja, hogy megépítse nemcsak Kecskemét, hanem az egész régió legmodernebb campusát, ahol a Neumann János Egyetem nyújt majd nemzetközi színvonalú képzéseket. Az európai uniós közbeszerzési eljárást követően az oktatási épület kivitelezési munkálatait az 5,5 hektárnyi területen a ZÁÉV Építőipari Zrt. kezdte meg.


A régió legmodernebb campusa lesz a kecskeméti
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Az építkezés már 2017 év végén elérte legmagasabb, 18,5 méteres pontját. Jelenleg a munkaterületen belső szerkezetépítési, szakipari, elektromos és gépészeti kivitelezési munkálatok zajlanak. Az oktatási épületben összesen 226 helyiséget alakítanak ki, amelyek között egy 824 négyzetméteres aula, 13 szemináriumi terem, 41 iroda, három 110 fős közepes előadó, valamint tanszékvezetői irodák, szintenként tanszéki könyvtár, teakonyha, konzultációs szobák, tárgyaló és irattár is lesz.

Az oktatási épületben összesen 226 helyiséget alakítanak ki
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.