EUR: 321,20 Ft
CHF: 281,49 Ft
2018. november 18., vasárnap
Jenő

Egyéb Hódmezővásárhely

Jótékony célért futottak

Első alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen az UV Night Run futást. A rendezvényen közel ezren vettek részt, hogy egyrészt segítsék Fazekas Pistit, a súlyos balesetet szenvedett mentőápolót, másrészt hogy együtt mozogjanak.

Az est leszálltával sportolók szállták meg a népkerti futópályát. Az apropó az volt, hogy részt vegyenek a Szeretem Vásárhelyt Egyesület futásán. A cél pedig az, hogy a fiataloknak lehetőséget adjanak arra, hogy saját nyelvezetükön fejezzék ki magukat. Ezt a pólókra írt hashtag-üzenetekkel tudták megtenni. A futamok indulása előtt különböző bemutatókat láthattak az érdeklődők.


Futni jó!

Juhász Tünde kormánymegbízott, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja megnyitó beszédében elmondta, hogy a továbbiakban is szeretnének olyan programokat szervezni, amelyekkel a fiatalságok szólítják meg. A megnyitó után el is rajtolt az első futam, amit a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviseletében Juhász Tünde vezetett fel.

A kezdeményezésnek egy nemesebb célja is volt: a súlyos balesetet szenvedett Fazekas Pisti számára gyűjtöttek.

A célegyenesben az UV-fényekben pedig kirajzolódtak azok az üzenetek, amiket a résztvevők a pólójukra írtak, rajzoltak. Összesen egy kilométert kellett teljesíteni a speciális fényekkel megvilágított futópályán. Az UV-fényes pólók mellett a kezek is világítottak, hiszen világítós karkötőket árusítottak, aminek bevételét Fazekas Pisti felépülésére ajánlották fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.