EUR: 334,70 Ft
CHF: 305,69 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Hódmezővásárhely

Jótékony célért futottak

Első alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen az UV Night Run futást. A rendezvényen közel ezren vettek részt, hogy egyrészt segítsék Fazekas Pistit, a súlyos balesetet szenvedett mentőápolót, másrészt hogy együtt mozogjanak.

Az est leszálltával sportolók szállták meg a népkerti futópályát. Az apropó az volt, hogy részt vegyenek a Szeretem Vásárhelyt Egyesület futásán. A cél pedig az, hogy a fiataloknak lehetőséget adjanak arra, hogy saját nyelvezetükön fejezzék ki magukat. Ezt a pólókra írt hashtag-üzenetekkel tudták megtenni. A futamok indulása előtt különböző bemutatókat láthattak az érdeklődők.


Futni jó!

Juhász Tünde kormánymegbízott, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja megnyitó beszédében elmondta, hogy a továbbiakban is szeretnének olyan programokat szervezni, amelyekkel a fiatalságok szólítják meg. A megnyitó után el is rajtolt az első futam, amit a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviseletében Juhász Tünde vezetett fel.

A kezdeményezésnek egy nemesebb célja is volt: a súlyos balesetet szenvedett Fazekas Pisti számára gyűjtöttek.

A célegyenesben az UV-fényekben pedig kirajzolódtak azok az üzenetek, amiket a résztvevők a pólójukra írtak, rajzoltak. Összesen egy kilométert kellett teljesíteni a speciális fényekkel megvilágított futópályán. Az UV-fényes pólók mellett a kezek is világítottak, hiszen világítós karkötőket árusítottak, aminek bevételét Fazekas Pisti felépülésére ajánlották fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.