2020. augusztus 10., hétfő
Lőrinc

Egyéb Hódmezővásárhely

Jótékony célért futottak

Első alkalommal rendezték meg Hódmezővásárhelyen az UV Night Run futást. A rendezvényen közel ezren vettek részt, hogy egyrészt segítsék Fazekas Pistit, a súlyos balesetet szenvedett mentőápolót, másrészt hogy együtt mozogjanak.

Az est leszálltával sportolók szállták meg a népkerti futópályát. Az apropó az volt, hogy részt vegyenek a Szeretem Vásárhelyt Egyesület futásán. A cél pedig az, hogy a fiataloknak lehetőséget adjanak arra, hogy saját nyelvezetükön fejezzék ki magukat. Ezt a pólókra írt hashtag-üzenetekkel tudták megtenni. A futamok indulása előtt különböző bemutatókat láthattak az érdeklődők.


Futni jó!

Juhász Tünde kormánymegbízott, a Szeretem Vásárhelyt Egyesület alapító tagja megnyitó beszédében elmondta, hogy a továbbiakban is szeretnének olyan programokat szervezni, amelyekkel a fiatalságok szólítják meg. A megnyitó után el is rajtolt az első futam, amit a Szeretem Vásárhelyt Egyesület képviseletében Juhász Tünde vezetett fel.

A kezdeményezésnek egy nemesebb célja is volt: a súlyos balesetet szenvedett Fazekas Pisti számára gyűjtöttek.

A célegyenesben az UV-fényekben pedig kirajzolódtak azok az üzenetek, amiket a résztvevők a pólójukra írtak, rajzoltak. Összesen egy kilométert kellett teljesíteni a speciális fényekkel megvilágított futópályán. Az UV-fényes pólók mellett a kezek is világítottak, hiszen világítós karkötőket árusítottak, aminek bevételét Fazekas Pisti felépülésére ajánlották fel.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.