2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Budapest VIII.kerület

Józsefváros zöldebb lesz

Ősszel is ültetnek fákat Józsefvárosban: a képviselő-testület döntése alapján hamarosan 200 facsemete kerül ki a kerületi közterületekre.

Tízezer új fát Budapestre! – ez a neve annak a programnak, amely Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére még 2016-ban indult el. A Főkert Nonprofit Zrt. az összes budapesti kerületbe tervezett és tervez ültetést, a program előreláthatóan 2019-ben fejeződik be. Mindez természetesen Józsefvárost is érinti, sőt maga az önkormányzat is költ saját forrásból a városrész zöldítésére. Józsefváros vezetése elkötelezett, hogy lakóinak és a hozzánk dolgozni járóknak, valamint a kerületen átutazóknak egyre élhetőbb, zöldebb közterületeket biztosítson. Ennek érdekében a képviselő-testület négy évvel ezelőtt elfogadta a kerület zöldfelület-fenntartási és környezetvédelmi koncepcióját, amely többek között célul tűzte ki a fatelepítéssel történő zöldítést – őshonos, nagy lombozatú fafajták telepítésével. Mindezek figyelembevételével az önkormányzat jóvoltából tavaly 400 fát ültettek el – 200 darabot a tavaszi és további 200 darabot az őszi időszakban. Az idén sem történik ez másként: 200 fa tavaszi elültetése után most ősszel is ugyanennyi csemetével gazdagodik kerületünk.


Tavasszal kezdődött, ősszel folytatódik a faültetési program Józsefvárosban

200 facsemetét helyeznek ki a tél kezdetéig

Az ültetéshez 19 fajtát választottak ki – köztük virágos kőrist, gömbkőrist, oszlopos gyertyánt és platánt –, figyelembe véve a meglévő fásítást és a környezeti adottságokat. Új fahelyeket is kijelöltek a Hős, a Tömő és a Törökbecse utcában, valamint a Százados úton, de a Kálvária és a Tbiliszi téri mellett a Leonardo da Vinci közben található park is gyarapodik az ősz folyamán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elérték a plafont a lakásépítések

  Elérték a plafont a lakásépítések

  A lakásépítési piac elérte a plafont az átadott új lakások számát és az építőipar kapacitását tekintve. Az első félévben országszerte 6472 új lakóingatlanra adtak ki használatbavételi engedélyt, ez gyakorlatilag stagnálást jelent éves összevetésben – derül ki egy felmérésből.

 • Amikor kisülnek a nyár ízei

  Amikor kisülnek a nyár ízei

  Nyáron egymás után kelleti magát a sok gyümölcs a háziasszonyok előtt, hogy valamilyen formában bekerüljenek a családi menübe.

 • A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  A kutyusok és a gazdik kedvence a kutyás élménypark

  Több mint 250 ezer látogatót regisztráltak a városligeti kutyás élményparkban az átadása óta eltelt egy évben. Ez azt jelenti, hogy a létesítmény – amely a legjobban felszerelt az országban – népszerűsége minden előzetes várakozást felülmúlt, naponta átlagosan 750-800 kutya játszik ott.

 • Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Háromnapos népzenei fesztivál Óbudán

  Kobzos Kiss Tamás ünnepi emlékkoncerttel indul a Magyar Népzeneoktatás Ünnepe óbudán. A koncerten bemutatásra kerül az országos szinten is egyedülálló Óbudai Óvodai program szakmai kiadványa a Kismuzsika.