EUR: 317,86 Ft
CHF: 280,82 Ft
2019. január 24., csütörtök
Timót

Budapest VIII.kerület

Józsefváros zöldebb lesz

Ősszel is ültetnek fákat Józsefvárosban: a képviselő-testület döntése alapján hamarosan 200 facsemete kerül ki a kerületi közterületekre.

Tízezer új fát Budapestre! – ez a neve annak a programnak, amely Tarlós István főpolgármester kezdeményezésére még 2016-ban indult el. A Főkert Nonprofit Zrt. az összes budapesti kerületbe tervezett és tervez ültetést, a program előreláthatóan 2019-ben fejeződik be. Mindez természetesen Józsefvárost is érinti, sőt maga az önkormányzat is költ saját forrásból a városrész zöldítésére. Józsefváros vezetése elkötelezett, hogy lakóinak és a hozzánk dolgozni járóknak, valamint a kerületen átutazóknak egyre élhetőbb, zöldebb közterületeket biztosítson. Ennek érdekében a képviselő-testület négy évvel ezelőtt elfogadta a kerület zöldfelület-fenntartási és környezetvédelmi koncepcióját, amely többek között célul tűzte ki a fatelepítéssel történő zöldítést – őshonos, nagy lombozatú fafajták telepítésével. Mindezek figyelembevételével az önkormányzat jóvoltából tavaly 400 fát ültettek el – 200 darabot a tavaszi és további 200 darabot az őszi időszakban. Az idén sem történik ez másként: 200 fa tavaszi elültetése után most ősszel is ugyanennyi csemetével gazdagodik kerületünk.


Tavasszal kezdődött, ősszel folytatódik a faültetési program Józsefvárosban

200 facsemetét helyeznek ki a tél kezdetéig

Az ültetéshez 19 fajtát választottak ki – köztük virágos kőrist, gömbkőrist, oszlopos gyertyánt és platánt –, figyelembe véve a meglévő fásítást és a környezeti adottságokat. Új fahelyeket is kijelöltek a Hős, a Tömő és a Törökbecse utcában, valamint a Százados úton, de a Kálvária és a Tbiliszi téri mellett a Leonardo da Vinci közben található park is gyarapodik az ősz folyamán.

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Budapesten koncertezik a Linkin Park alapítója

  Mike Shinoda, a Linkin Park alapítója, énekese, dalszerzője és zenei producere 2019 tavaszán a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet. A zenész Chester Bennington halála óta a művészetekbe menekült, az eredmény pedig a kritikusok által is elismert szólólemez, a Post Traumatic lett, amelynek vizuális részét is Shinoda maga filmezte és festette.

 • Tárolót a társasházakba!

  Tárolót a társasházakba!

  Pályázat útján szerezhetnek pénzt Belváros-Lipótváros társasházai, ha kerékpártárolót szeretnének létesíteni az ingatlanon belül.

 • Budapest madártávlatból

  Budapest madártávlatból

  Lenyűgöző légi felvételeivel meghódította a közösségi oldalakat, kedvenc témája Budapest, madártávlatból megörökítette már a főváros számos jellegzetes helyszínét, de szívesen csinál képeket sokfelé Magyarországon és szerte a világban.