EUR: 346,17 Ft
CHF: 321,52 Ft
2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Külföld

Juncker újabb kínos belépője! Kiújulhatott az isiásza – Videó!

Újabb kínos jelenetnek voltak tanúi a brüsszeli csúcstalálkozóra érkező vezetők, akik ismét megtapasztalhatták Jean-Claude Juncker különös “betegségének” tüneteit.

A most zajló uniós állam- és kormányfők csúcstalálkozóján Juncker megint részegnek tűnt, még ha ennek okául is a rejtélyes “isiászt” jelölné meg az EB elnöke – írja az Origo.


Természetesen a korábban hátfájdalmaira hivatkozó Európai Bizottság elnökének újabb zavarba ejtő viselkedését most is megörökítették, így látható, hogy a köszöngető Juncker Emmanuel Macron mellé érkezve fejbe vágta a francia elnököt a kezében gyűrögetett papírköteggel, majd csókolgatni kezdte, mintha abba sem akarná hagyni.

Nem ez volt ez első ilyen esete Junckernek, aki júliusban a NATO-csúcs gálavacsora előtti közös ünneplés végén nem tudott egyedül felmenni a színpadra vezető lépcsőn


Akkor az Európai Bizottság elnöke hátfájdalmaival indokolta a furcsa viselkedést.

A NATO-tagállamok vezetői – köztük Trump, Merkel, Erdogan, Conte, Ciprasz, Orbán és a többiek – összegyűltek egy közös szabadtéri ünnepségre, melynek teraszára alig bírt fellépni Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke. Majd utána alig bírt lejönni.

De az ilyen fura tünetek máskor is jelentkeztek már Junckernél.

Még júniusban történt, hogy az Európai Bizottság elnöke Dublinba látogatott, ahol egy a brexittel kapcsolatos tárgyaláson vett részt. Azonban a köszöntőjében abszolút oda nem vágó módon arról kezdett el beszélni, hogy problémák vannak a hátával és, hogy ő nem szokott részeg lenni.

Alig egy évvel korábban, 2017-ben Rómában találkozott az akkori olasz miniszterelnökkel, Paolo Gentilonival találkozott Rómában, ahol még az őt szállító autóból is csak nehezen tudott kiszállni, és alig bírt odasétálni a fogadására érkezettekhez, hogy üdvözölje őket. A felvételen látható, hogy kifejezetten megörült a piros szőnyegnek, még látványosan rá is kérdezett, hogy azon kell-e végig mennie.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek