2019. december 06., péntek
Miklós

Egyéb Kecskemét

Kábítószer-ültetvényt számoltak fel Kalocsán

Lakossági bejelentés érkezett a Kalocsai Rendőrkapitányságra, hogy Kalocsán, a Negyvenszállás nevű területen 40-50 tőből álló kenderültetvény található. A kiérkező nyomozók a helyszíni ellenőrzés során csak az ültetvény hűlt helyét találták, azonban pár órával később az egyik kalocsai családi házban és melléképületeiben házkutatást tartottak.

110 tő 1,5 méter magasságú cannabis növényt is találtak a házkutatás során a rendőrök

Ennek során 110 tő – körülbelül 1,5 méter magasságú – kannabisz növényt, hozzávetőleg 30 kilogramm növényi nyesedéket és körülbelül 4,8 kiló szárított növényi törmeléket találtak. A lefoglalt ültetvényt és növényeket szakértő vizsgálja. A kalocsai nyomozók kábítószer birtoklása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették K. Tibor 56 éves és K. Attila 28 éves helyi lakosokat, valamint előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

Kapcsolódó Cikkek

 • A tehetségeket díjazták

  A tehetségeket díjazták

  November 22-én a Babits Mihály Kulturális Központ rendezvénytermében adta át Ács Rezső polgármester az idei…

 • Hajrá, Kék Tigrisek!

  Hajrá, Kék Tigrisek!

  Jó hír a tatabányai kézilabda kedvelőinek: a hazai ligában elverték a Budakalászt a Kék Tigrisek, és közben meglett az EHF Kupa csoportkörének sorsolása is.

 • Országos jelentőségű a Giro

  A rajt- és célvárosok – Budapest, Győr, Székesfehérvár és Nagykanizsa -, illetve a fővárosi kerületek vezetőinek tartott prezentációt a jövőre Budapestről induló Giro d’Italiáról a GiroHungary2020 csapata.