2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Ózd

Kadétok a huszárok között

Sok embernek csal mosolyt az arcára a kadétok vagy kis huszárok megjelenése a különféle rendezvényeken. A 8. Coburg-huszárezred egyenruháját viselő Gömöri Lovas és Népi Hagyományőrző Egyesület soraiban rendre feltűnnek az utódok, szintén huszáröltözetben. Ők az egyesület két vezetőjének, Barta Lászlónak és Varga Gábornak a gyermekei, akik nagy kedvvel teszik a dolgukat rekkenő hőségben, esőben és hideg időben is. Varga Máté, Barta Lacika, Barta Kata és Varga Levente már a nyeregben is otthon érzik magukat huculjaikon, illetve pónijaikon. A fiúk elektromos fegyverekkel gyakorolják a lövészetet, Kata imádja és gondozza a lovakat, ezek a foglalkozások pedig részei a hazafias szellemiségű nevelésnek.

Fotó: Lokál
Képalá: Kedétok

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.