2019. november 23., szombat
Kelemen, Klementina

Életmód

Kampány indult a helyes szájápolásért

Kampányt indított a helyes szájápolás érdekében a Semmelweis Egyetem Parodontológiai Klinikája – közölte az intézmény igazgatója az M1 aktuális csatornán szerdán.

Windisch Péter elmondta, hogy a magyarok jelentős része szenved fogágybetegségben. A kampány keretében a klinika szeptemberben indította el ingyenes, regisztrációhoz kötött fogászati előadássorozatát, ahol egyre többen tájékozódhatnak a fogászati betegségekről és megelőzésükről – fűzte hozzá.


Az igazgató szólt arról, hogy az emberek általában későn figyelnek fel a fogágybetegségre, amely a fogak elvesztésének elsődleges okozója. Tünetei – többek között – a fog támasztó szöveteinek begyulladása, gyakori ínyvérzés és kellemetlen szájszag – tette hozzá.

Windisch Péter hangsúlyozta, hogy félévenkénti fogászati vizsgálattal és a helyes fogmosási technikával a fog- és ínybetegségek kialakulása megelőzhető, de a kezeletlen fogágybetegség akár szív- és érrendszeri betegségeket is okozhat.

Kapcsolódó Cikkek

 • Elfogadásra tanít Nánási Pál új fotósorozata

  Elfogadásra tanít Nánási Pál új fotósorozata

  Hogyan lehet elérni, hogy ne süssék le a szemüket az emberek, ha egy sérült gyerekkel találkoznak, hogy bátran kérdezzék a szülőket, hogy meglássák, nem sajnálatra méltóak azok a családok, amelyekben fogyatékkal élő gyermekek nevelkednek, hiszen ugyanolyan örömeik és bánataik vannak, mint bárkinek?

 • Fogápolás időskorban

  Fogápolás időskorban

  Az életkor előrehaladtával egyre több szájhigiéniás és egyéb orális problémával kell szembenézni.

 • Hungarikum lett a dobostorta

  Hungarikum lett a dobostorta

  A dobostorta nemrégiben, november elején bekerült a Hungarikumok Gyűjteményébe. A hírt Nagy István agrárminiszter jelentette be, a Hungarikum Bizottság ülését követően, Budapesten.