EUR: 320,48 Ft
CHF: 279,82 Ft
2019. április 23., kedd
Béla

Egyéb Érd

Karácsonyi ajtódíszeket vár a könyvtár

Nemsokára itt a karácsony, lassan elkezdődik az ünnepi készülődés. Az otthonok hangulatát már a bejárati ajtón elhelyezett ajtódísz is ünnepivé varázsolhatja. Csodaszép díszeket bárhol lehet vásárolni, de ha saját kezűleg készítjük, biztosan különleges és egyedi lesz.

Az elmúlt évben nagy sikert aratott a Csuka Zoltán Városi Könyvtár betlehemépítő versenye, erre alapozva hirdettek idén karácsonyi ajtódíszt készítő pályázatot.


A tavalyi betlehemépítő verseny nyertes alkotásai Fotó: www.csukalib.hu

Erre a versenyre bárki benevezhet egyénileg vagy csoportosan, és az életkor sem számít. Az elkészült műveket a felnőttkönyvtárban várják október 25-étől. A pályamunkák utolsó leadási napja november 10.

A beérkezett műveket a felnőttkönyvtárban állítják ki, de nem csak azért, hogy bárki megtekinthesse. A látogatók alkotják ugyanis a bírálóbizottságot: szavazataik alapján alakul ki a végeredmény. Szavazni nemcsak a könyvtárban személyesen lehet, hanem a városi könyvtár honlapján és Facebook-oldalán is. A pályázat kiírói kizárólag kézműves munkákat várnak, amelyek tetszőleges anyagból és technikával készülhetnek. Az elkészített alkotás mérete nem lehet nagyobb 30 x 30 centiméternél.

Az eredményhirdetés decemberben lesz.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.