EUR: 333,68 Ft
CHF: 304,17 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Érd

Karácsonyi ajtódíszeket vár a könyvtár

Nemsokára itt a karácsony, lassan elkezdődik az ünnepi készülődés. Az otthonok hangulatát már a bejárati ajtón elhelyezett ajtódísz is ünnepivé varázsolhatja. Csodaszép díszeket bárhol lehet vásárolni, de ha saját kezűleg készítjük, biztosan különleges és egyedi lesz.

Az elmúlt évben nagy sikert aratott a Csuka Zoltán Városi Könyvtár betlehemépítő versenye, erre alapozva hirdettek idén karácsonyi ajtódíszt készítő pályázatot.


A tavalyi betlehemépítő verseny nyertes alkotásai Fotó: www.csukalib.hu

Erre a versenyre bárki benevezhet egyénileg vagy csoportosan, és az életkor sem számít. Az elkészült műveket a felnőttkönyvtárban várják október 25-étől. A pályamunkák utolsó leadási napja november 10.

A beérkezett műveket a felnőttkönyvtárban állítják ki, de nem csak azért, hogy bárki megtekinthesse. A látogatók alkotják ugyanis a bírálóbizottságot: szavazataik alapján alakul ki a végeredmény. Szavazni nemcsak a könyvtárban személyesen lehet, hanem a városi könyvtár honlapján és Facebook-oldalán is. A pályázat kiírói kizárólag kézműves munkákat várnak, amelyek tetszőleges anyagból és technikával készülhetnek. Az elkészített alkotás mérete nem lehet nagyobb 30 x 30 centiméternél.

Az eredményhirdetés decemberben lesz.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.