2020. április 07., kedd
Herman

Sport

Katinka: Több lettem a válás által

Erős mondattal indítja a Hosszú Katinkával készült interjút a legfrissebb Nők Lapja. „Az én szerelmem az úszás” című anyagból kiderül, hogyan birkózott meg a válással és az azt övező médiafelhajtással a háromszoros olimpiai bajnok.

A karcsú alak, a nőiesség nagyon is acélos akaratot takar, bár ezt eddig is tudtuk, hiszen ez segítette a csúcsra. Ezenfelül az interjúból az is kiderül, hogy Katinka a legreménytelenebb helyzetekből is képes tanulni, felállni a padlóról. Csak tavasszal egy kis csendre volt szüksége, hogy rendbe tegye a lelkét.


„Ha örvénybe kerül az ember, és kapkodni kezd, csak belegabalyodik, az egyetlen kiút, ha hagyja magát lerántani a mélységig, és onnan más irányba elrúgja magát. Ezt tettem. Mi más választásom volt?”

Korábbi férjével és edzőjével, az Egyesült Államokba visszaköltözött Shane Tusuppal való kapcsolatáról még nem tud beszélni, egyszer – mások okulására – mindent elmond róla. Azt azonban határozottan állítja, hogy nem kudarcként élte meg a szakítást, több lett a házasság és a válás által is. „Az a szegény, törékeny bajai kislány legalább erősebb lett.”

S ami a legfontosabb: a sikerei mögött – a napi nyolcórás kőkemény edzések mellett – az állandó útkeresés, az újabb és újabb célok elérése áll. „…többször is előfordult, hogy a kitűzött cél annyira ösztönző volt számomra, olyan teljesítményre lettem képes, amilyenre korábban nem gondoltam” – fogalmazott Katinka.

(Fotó: Máté Krisztián)

Címkék

Kapcsolódó Cikkek