2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Veszprém

Kedvezmények és újítások az állatkertben

Kedvezményeket és újításokat mutattak be csütörtökön, az állatok világnapján a Veszprémi Állatkertben. A bejelentésekkel elsősorban a gyerekek állatkertbe járását ösztönöznék.

– Örömmel tölt el, hogy a Modern Városok Programja keretében Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciója, a veszprémi állatkert nagyszabású átalakuláson, fejlődésen megy keresztül. A fejlesztésekhez szükséges pénzösszeg több mint két és fél milliárd forint; jelenleg hetven százalékban elkészült az állatkert – jelentette ki Ovádi Péter országgyűlési képviselő a kedvezményeket bemutató sajtótájékoztatón.


A gyerekeket érintő kedvezményeket jelentett be az önkormányzat és az állatkert (fotó: Kovács Bálint)

Porga Gyula polgármester kiemelte, egyre többen látogatják az állatkertet, így a befektetett munkák egyértelműen megtérülnek. Célként fogalmazta meg, hogy Veszprém ne csak egy várost, de igazi otthont is jelentsen a lakóknak, ezért is igyekeznek minél több közösségi lehetőséget biztosítani. Ennek értelmében érvénybe lép, hogy a veszprémi bölcsődések, óvodások és általános iskolások egy évben egyszer ingyen látogathatják az állatkertet. Emellett a csoportos bérletek ára a felére csökkent, így a bölcsődések és ovisok bérlete már csak ezer forint, míg az általános iskolásoké kétezer forint.

A gyerekek egy évben egyszer ingyen látogathatják az állatkertet (fotó: Kovács Bálint)

Török László, az állatkert igazgatója a legújabb fejlesztésekről számolt be: a legnagyobb lépés az Afrika-szavanna játszótér létrehozása volt; a gyereksziget egy hektáron terül el. Emellett a háttérben is folyamatosan zajlanak a beruházások, az operatív központ már befejezés előtt áll, illetve a következő évre elkészül a Fejesvölgyi terület rekonstrukciójának első üteme.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.