2020. április 01., szerda
Hugó

Egyéb Veszprém

Kedvezmények és újítások az állatkertben

Kedvezményeket és újításokat mutattak be csütörtökön, az állatok világnapján a Veszprémi Állatkertben. A bejelentésekkel elsősorban a gyerekek állatkertbe járását ösztönöznék.

– Örömmel tölt el, hogy a Modern Városok Programja keretében Veszprém legnagyobb turisztikai attrakciója, a veszprémi állatkert nagyszabású átalakuláson, fejlődésen megy keresztül. A fejlesztésekhez szükséges pénzösszeg több mint két és fél milliárd forint; jelenleg hetven százalékban elkészült az állatkert – jelentette ki Ovádi Péter országgyűlési képviselő a kedvezményeket bemutató sajtótájékoztatón.


A gyerekeket érintő kedvezményeket jelentett be az önkormányzat és az állatkert (fotó: Kovács Bálint)

Porga Gyula polgármester kiemelte, egyre többen látogatják az állatkertet, így a befektetett munkák egyértelműen megtérülnek. Célként fogalmazta meg, hogy Veszprém ne csak egy várost, de igazi otthont is jelentsen a lakóknak, ezért is igyekeznek minél több közösségi lehetőséget biztosítani. Ennek értelmében érvénybe lép, hogy a veszprémi bölcsődések, óvodások és általános iskolások egy évben egyszer ingyen látogathatják az állatkertet. Emellett a csoportos bérletek ára a felére csökkent, így a bölcsődések és ovisok bérlete már csak ezer forint, míg az általános iskolásoké kétezer forint.

A gyerekek egy évben egyszer ingyen látogathatják az állatkertet (fotó: Kovács Bálint)

Török László, az állatkert igazgatója a legújabb fejlesztésekről számolt be: a legnagyobb lépés az Afrika-szavanna játszótér létrehozása volt; a gyereksziget egy hektáron terül el. Emellett a háttérben is folyamatosan zajlanak a beruházások, az operatív központ már befejezés előtt áll, illetve a következő évre elkészül a Fejesvölgyi terület rekonstrukciójának első üteme.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek