2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

Készen áll Hazard leigazolására a Real Madrid

Spanyol sajtóértesülések szerint a Real Madrid akciótervet alakított ki annak érdekében, hogy megszerezzék Eden Hazardot a Chelsea labdarúgócsapatától. A belga válogatott támadó többször hangoztatta, hogy gyermekkori álma valósulna meg, ha a Real mezében pályára léphetne, így vélhetően nem rajta fog múlni az üzlet.

Egyáltalán nem meglepő, hogy ismét felröppentek a pletykák, amelyek összeboronálják Eden Hazardot a Real Madriddal. A belga válogatott futballista kimagaslóan teljesít a Chelsea színeiben, ebben a szezonban nyolc Premier League forduló alatt összehozott hét gólt és kiosztott három gólpasszt, míg a madridiak látványosan szenvednek.


A spanyol AS című lap szerint a Real már a téli átigazolási időszakban meg akarja szerezni a belgát és ezért egy akciótervet is kieszeltek a vezetők. A klubváltási szabályok szerint, ha egy játékos nem kíván hosszabbítani, akkor élő szerződése utolsó évében bárkivel leülhet tárgyalni, és a Real ezt szeretné kihasználni. Hazard szerződése 2020-ig érvényes a Chelseavel, de a múlt hétvégi Southamton elleni 3-0-ra megnyert meccset követően a belga közölte, hogy nyitott a tárgyalásokra. Az AS arra is emlékeztet, hogy a fővárosi szurkolók 85 százaléka is azt akarja, hogy már januárban csatlakozzon a csapathoz.

– Ha felkeresnek akkor beszélni foguk velük – mondta Hazard.


Hazard szerződtetése nagyon jól jönne a Real Madridnak, hiszen a csapat egyértelműen komoly hullámvölgybe került már a szezon elején. Igaz, hogy januárig még sok van, de Julen Lopetegui vezetőedző presztízsét biztos növelné egy ilyen volumenű igazolás tető alá hozása.

Korábban Hazard már tett utalásokat arra, hogy a Real Madrid kedvéért elhagyná a Stamford Bridge-et.

– Nagyon nehéz. A legjobbat akarom magamnak, de a Chelsea-nek is, hiszen mindent ettől a klubtól kaptam. Nem akarom azt mondani, hogy hosszabbítok, mert mi van, ha mégsem? Néha úgy kelek reggelente, hogy menni akarok, néha úgy, hogy maradni. Borzasztóan nehéz döntés ez. Nem akarok hazudni. A Real Madrid a legjobb csapat a világon, és gyermekkorom óta arról álmodom, hogy egy nap ott játszom majd. Most csak ennyit tudok mondani – nyilatkozta a 27 éves szélső a Sky Sports-nak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.