EUR: 321,56 Ft
CHF: 281,55 Ft
2018. november 16., péntek
Ödön

Sport

Keszthelyi Vivien az UNICEF Bajnoka

Az UNICEF az év minden napján a világon élő gyermekek életért, jólétéért és jogaiért küzd. A szervezet tevékenységei révén nap mint nap ér el pozitív változást, ehhez azonban elengedhetetlen a figyelemfelkeltés és a támogatásgyűjtés. Az UNICEF Magyarország pontosan ezért hívta segítségül Bajnokait, köztük a háromszoros túraautó bajnok Keszthelyi Vivient.

A 17 éves autóversenyzőt az UNICEF Magyarország egy kiemelt sajtóesemény keretein belül jelentette be Bajnokaként. A világszervezet magyar nemzeti bizottságának kiválasztottjai olyan a maguk területén kiemelkedően sikeres emberek, ismert közéleti személyiségek, valamint kis- és középvállalkozások tulajdonosai, vezetői lettek, akik szívesen vállalnak felelősséget a társadalmi ügyekért.


Az UNICEF Magyarország tájékoztatása szerint„A Bajnokok a világszervezet hírvivői is egyben, akik széles társadalmi ismertségüknek és elismertségüknek köszönhetően segítenek felhívni a figyelmet az UNICEF globális és hazai tevékenységére, célkitűzéseire.”

Az egyik ilyen kiemelkedő Bajnok Keszthelyi Vivien, aki egy tehetséges 12 éves lányból vált 5 év leforgása alatt nemzetközi szinten elismert autóversenyzővé. A karrierjét a Swift Cup Europeban megkezdő fiatal hölgy az első két év sikereit követően TCR kategóriás Audi TT-re váltott, melynek volánja mögött FIA Közép-Európai Zóna Túraautó Bajnokságban mindössze 15 évesen már kétszeres magyar felnőtt bajnoknak vallhatta magát. Ezt követően újabb szintet lépett és 2018-ban már a GT kategóriában, az Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cupban indult, ahol a Rookie bajnoki címe mellett az abszolút táblázaton elért ezüst érmével történelmet írt. Ő lett minden idők legfiatalabb női autóversenyzője a nemzetközi nagy túraautó sorozatok tekintetében, aki dobogós helyen fejezte be a szezont. Kiemelkedő eredményei mellett Vivien az Audi Sport Racing Academy három éves fennállásának egyetlen állandó résztvevőjeként öregbítette a magyar autósport hírnevét a nemzetközi viszonylatban.


Vivien a pályafutása kezdetétől szem előtt tartotta a jótékony ügyeket, az évek során folyamatosan követte és segítette az UNICEF programjait. Az UNICEF Bajnokaként pedig a csecsemőhalandóság visszaszorításának fontosságára, valamint a csecsemőkori immunizáció támogatására szeretné felhívni a figyelmet.
– Elszomorító, hogy egy gyermek még azelőtt elhalálozik, hogy megszerezné az első emlékeit a szüleiről és a világ szépségéről. Az pedig még elkeserítőbb, ha olyan vírus vagy betegség áldozatává esik, melyet a modern orvostudománynak köszönhetően meg lehetett volna előzni. Hatalmas megtiszteltetés, hogy az UNICEF a bajnokának választott, így én is hozzájárulhatok ahhoz, hogy az oltóanyagok minden rászoruló csecsemőhöz eljuthassanak. Talán pont az egyik megmentett gyermek lesz az a bajnok, aki később a következő létfontosságú oltóanyagot feltalálja.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  Dr. Mészáros János: A magyar sportolók méltón képviselték hazánkat a Nomád Világjátékokon

  A kirgizisztáni III. Nomád Világjátékokon négy arany-, négy ezüst-és négy bronzérmet szerzett magyar küldöttség tagjait köszöntötték a Hadtörténeti Múzeumban. A multisport eseményen öt földrész, több mint 80 országa 2000 sportolóval vett részt. Magyarországot a Magyar Turán Alapítvány hagyományőrzői és tradicionális, íjász, lovasíjász és mandala sportolói (szellemi taktikai sport), a Nemzeti Versenysport Szövetség íjász, szkander, szumó, sambo szövetségei által delegált valamint bothúzó versenyzők és sportvezetői képviselték – olvasható a misportunk.

 • Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Nagy Botondé a “világ leggyorsabb köríves rúgása”

  Bekerült a Guinness Rekordok könyvébe Nagy Botond, mint “a világ leggyorsabb köríves rúgása” cím büszke tulajdonosa. A magyar válogatott karatés ezt a múlt héten megrendezett madridi világbajnokság alkalmával érdemelte ki – olvasható a magyar sporttal foglalkozó misportunk.

 • Megműtötték a Lakers irányítóját

  Megműtötték a Lakers irányítóját

  Csütörtökön megműtötték Rajon Rondót, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Lakers veterán irányítójára legalább négy-öt hét kihagyás vár.