EUR: 317,58 Ft
CHF: 280,03 Ft
2019. február 23., szombat
Alfréd

Belföld

Két és fél millióan kapnak nyugdíjprémiumot

2,5 millió embert érint a nyugdíjprémium, amit november közepén kezdenek el folyósítani. A kormány Magyarország történetében második alkalommal oszt ilyen jellegű járandóságot. Ez az összeg a tavalyinál is magasabb, ami a gazdasági növekedésnek köszönhető. 

– A kormány szeretné, ha az idősek is részesülnének az ország gazdasági teljesítményéből, hiszen ők évtizedeket dolgoztak ezért az országért és nevelték gyermekeiket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az ellátást nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem azok is megkapják, akik nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosultak.

November 15-től várhatják az idősek a postást a pluszjuttatással

A bankszámlával rendelkező ügyfelek november 12-én kapják meg a nyugdíjprémiumot, a postai kifizetések pedig november 15-én kezdődnek, a posta által előre meghatározott napokon. A nyugdíjprémium maximális összege 18 ezer forint.

Kapcsolódó Cikkek

  • Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    Új meteorvadász kamerarendszert építenek ki Magyarországon

    A lehulló meteorok pályájának kiszámítását és a becsapódó meteoritok megtalálását segíti az a kamerarendszer, amelynek első elemét a szakemberek március elején telepítik Mátraszentimre közelében, a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Csillagászati és Földtudományi Kutatóközpont (CSFK) Konkoly-Thege Miklós Csillagászati Intézetének Piszkéstetői Obszervatóriumánál.

  • Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    Kormánybiztos: A legsürgetőbb feladat a közterületek rendbetétele a Budai Várnegyedben

    A legsürgetőbb feladat a közterületek, zöldfelületek, sétányok és utak rendbetétele a Budai Várnegyedben, aztán a folyamatban lévő beruházások befejezése – mondta Fodor Gergely, a várnegyed területén megvalósuló kormányzati beruházásokért felelős kormánybiztos a Mandinernek adott interjújában, amely szombaton jelent meg az internetes lapban.