2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

Két és fél millióan kapnak nyugdíjprémiumot

2,5 millió embert érint a nyugdíjprémium, amit november közepén kezdenek el folyósítani. A kormány Magyarország történetében második alkalommal oszt ilyen jellegű járandóságot. Ez az összeg a tavalyinál is magasabb, ami a gazdasági növekedésnek köszönhető. 

– A kormány szeretné, ha az idősek is részesülnének az ország gazdasági teljesítményéből, hiszen ők évtizedeket dolgoztak ezért az országért és nevelték gyermekeiket – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az ellátást nemcsak az öregségi nyugdíjasok, hanem azok is megkapják, akik nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosultak.

November 15-től várhatják az idősek a postást a pluszjuttatással

A bankszámlával rendelkező ügyfelek november 12-én kapják meg a nyugdíjprémiumot, a postai kifizetések pedig november 15-én kezdődnek, a posta által előre meghatározott napokon. A nyugdíjprémium maximális összege 18 ezer forint.

Kapcsolódó Cikkek

 • Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyar Levente: a mostani évek Magyarország évei

  Magyarország teljesen más helyzetben van, mint 2010 előtt, az elmúlt kilenc évben emelkedett az életszínvonal, erőssé és stabillá vált a gazdaság, Európában is tekintélyes nemzetté emelkedett fel a magyar – jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.

 • Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Kicsi a bors, de erős! Mini kocsi, óriási élmény

  Talán nem túlzás kijelenteni, hogy a meglepkék kínálatában ez az egyik legőrültebb extrém szabadidős tevékenység. Első ránézésre leginkább a 30-as, 40-es évek versenyautóinak kicsinyített másaira hajaznak ezek a Mini Hot Rodok, ám van az a mondás, hogy “kicsi a bors, de erős”.

 • Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország első okosvárosa lesz a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt révén. A Smart Liget koncepciója az Európában is egyedülálló megoldásokkal a városrészt a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró károsanyag-kibocsátással működő helyévé teszi.

 • Újra beégett Karácsony

  Újra beégett Karácsony

  Tarlós István főpolgármestert akarta lejáratni legújabb videójában Karácsony Gergely, de visszanyalt a fagyi, ugyanis az ellenzéki jelölt kisfilmjében rosszul írták le azt, hogy Budapest.