2020. március 29., vasárnap
Auguszta

Sport

Két férfit is összevertek az orosz focisztárok

Döbbenetes felvételek láttak napvilágot, amelyek tanúsága szerint két orosz válogatott futballista, Alekszandr Kokorin és Pavel Mamajev összevernek egy férfit egy kávézóban, valamint egy parkolóban egy másikat. A Zenit és a Krasznodar játékosa akár öt évet is kaphat tettéért.

Rendőrségi vizsgálat indult Alekszandr Kokorin, a Zenit és Pavel Mamajev, a Krasznodar futballistája ellen Oroszországban. A két labdarúgó magukból kifordulva hétfő reggel egy moszkvai kávézóban ököllel és székkel is ütlegelt egy vendéget. Az áldozat egy minisztériumi alkalmazott volt, aki szóvá merte tenni az erősen ittasnak tűnő csoport viselkedését. A kávézói verekedés előtt egy hivatásos sofőrt is félholtra vertek a futballisták, és még azután is ütötték, hogy a férfi magatehetetlenné vált és megadta magát. A sofőrt agyrázkódással és agyi trauma gyanújával, eszméletlen állapotban szállították kórházba. Ha a vádak beigazolódnak, akár öt év letöltendő szabadságvesztést is kaphatnak a megvadult játékosok.


Természetesen a Zenit és a Krasznodar is közölte, hogy komoly következményekre számíthatnak a támadók. Utóbbi azonnali hatállyal felbontotta a 15-szörös orosz válogatott Mamajev szerződését, a Zenit viszont megvárja a rendőrségi nyomozás eredményét, és csak ezt követően dönt Kokorin sorsáról, aki egyébként Dzsudzsák Balázzsal is jó viszonyt ápol. Az orosz sportminiszter viszont már bejelentette, hogy a verekedő focisták többet az életben nem kerülhetnek a nemzeti tizenegy közelébe sem. Mamajev felesége nyilvános üzenetben közölte, hogy az eset miatt  elválik férjétől.

Kapcsolódó Cikkek

  • Cseh László: Megpróbálok menni tovább

    Cseh László: Megpróbálok menni tovább

    Cseh László idén az ötödik olimpiájára készült, és eddig mindegyiken sikerült érmet nyernie. A DIGI Sport híradójának azt mondta, a tokiói játékok halasztása átírja a terveit, de amíg nem vagyunk túl a járványon, addig nem gondolkozik azon, hogy milyen új célokat tűz ki: avagy, hogy 35 évesen is ott lesz-e az olimpián.