EUR: 320,69 Ft
CHF: 280,94 Ft
2019. április 24., szerda
György

Egyéb Dunaújváros

Kettős jubileumi koncert

Az iskola hatvanötödik, az intézmény kórusának ötvenedik „születésnapját” ünnepli a Széchenyi István Gimnázium. A dupla jubileum alkalmából pénteken különleges koncerttel várják az érdeklődőket.

A kezdetekben, 1953-ban még a Vasvári Általános Iskola adott otthont a gimnáziumi képzésnek, a jelenlegi épületet tíz évvel később vehették birtokba az iskola tanulói. A gimnázium 1992-ben vette fel Széchenyi István nevét, amikor egy új szárnnyal bővült az épület.

A Széchenyi kórusa a régi tagokkal közösen lép fel

Különleges programokkal készültek az iskola 65., valamint a kórus 50. évfordulójára: olyan koncertet szerveznek, amelyen az énekkar jelenlegi és egykori tagjai közös koncertet adnak, mégpedig a budapesti Parofónia zenekar kíséretével. Az eseményt október 26-án 17 órától rendezik az iskolában.

Kapcsolódó Cikkek

  • Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Egyre kevesebben locsolkodnak húsvétkor

    Bár a húsvét két legfontosabb vallási ünnepünk egyike, a karácsonyi hagyományokat sokkal többen követik. Az adventi gyertyagyújtás, a karácsonyfa-állítás és a mákosbejgli-evés elmaradhatatlan rituáléja a karácsonyi ünnepkörnek, a húsvéti szokásokat azonban egyre kevesebben követik.

  • A húsvét még ma is üzenettel bír

    A húsvét még ma is üzenettel bír

    Ha Jézust középpontba helyezzük, akkor életünk derűben és boldogságban megy végbe – vallja Bán Csaba, a Hódmezővásárhely-Ótemplomi Református Egyházközség lelkésze, aki az ünnep alkalmából juttatta el gondolatait lapunkhoz.