2018. november 20., kedd
Jolán

Egyéb Hódmezővásárhely

Kiállítással zárták a kerámiaszimpóziumot

A hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központban véget ért a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium, amelynek zárórendezvényén a részt vevő művészek a már elkészült új alkotásokat rögtönzött kiállításon mutatták be.

Pannonhalmi Zsuzsa keramikus, a Vásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ vezetője a megnyitón elmondta, hogy az elmúlt 20 év minden probléma nélkül, zökkenőmentesen telt el. Ez annak köszönhető, hogy kivételes en jó együttműködést tudtak kialakítani a várossal, a gyárakkal és a művészeti szervezetekkel. Ha valamilyen pozícióban történt is személyi változás, az elődökéhez hasonlóan akkor is példaszerűen folytatódott a munka.


V. Nagy Nándor az idei kerámiaszimpóziumon készített alkotásai egyikével.

A mostani kiállítás egy rögtönzött tárlat, hiszen az elkészült művek nagy részét később lehet megtekinteni. A szimpóziumra 13 művész jelentkezett, hogy október közepéig együtt alkothassanak. A részt vevő művészek: Emmanuelle Esmiol (Fr), Fodor Ilda, Helena Hlušičková,(Cz), Herter Katalin, Ivica Markovičová (Sk), Keményffy Gábor, Krawczun Halina, Maróti Viktória Wartha Vince diploma-díjas, V. Nagy Nándor, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsa, Veronika Selingerová (Sk).

– A szimpóziumra kész tervekkel érkeztem. Tavasszal egy makói kiállítás során egy tavaszváró sorozatot készítettem, mert azt gondoltam, hogy egy folyamatban lévő munkát lehetne a legjobban kidolgozni a szimpóziumon. Négy formát készítettem el, amelyekből kettő tavaszváró női alakot ábrázol, ezeket antik görög megfogalmazásban próbáltam elkészíteni – mondta el V. Nagy Nándor képzőművész.

Kapcsolódó Cikkek

 • Rossz a menetrend!

  Rossz a menetrend!

  Egy rejtettkamerás felvétel szerint az ütemezés miatt késnek a városban közlekedő buszok.

 • Márton-napi vigadalom

  Márton-napi vigadalom

  Szekszárdon november 10-én és 11-én szervezték meg a Márton-napi rendezvényt, amelyet negyedik alkalommal rendezett meg a város.

 • Még tizennégy fellépő

  Még tizennégy fellépő

  Újabb három külföldi és tizenegy magyar zenekar fellépését jelentette be a Rockmaraton szervező csapata.