2020. április 08., szerda
Dénes

Egyéb Hódmezővásárhely

Kiállítással zárták a kerámiaszimpóziumot

A hódmezővásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központban véget ért a XXI. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium, amelynek zárórendezvényén a részt vevő művészek a már elkészült új alkotásokat rögtönzött kiállításon mutatták be.

Pannonhalmi Zsuzsa keramikus, a Vásárhelyi Nemzetközi Kerámia Központ vezetője a megnyitón elmondta, hogy az elmúlt 20 év minden probléma nélkül, zökkenőmentesen telt el. Ez annak köszönhető, hogy kivételes en jó együttműködést tudtak kialakítani a várossal, a gyárakkal és a művészeti szervezetekkel. Ha valamilyen pozícióban történt is személyi változás, az elődökéhez hasonlóan akkor is példaszerűen folytatódott a munka.


V. Nagy Nándor az idei kerámiaszimpóziumon készített alkotásai egyikével.

A mostani kiállítás egy rögtönzött tárlat, hiszen az elkészült művek nagy részét később lehet megtekinteni. A szimpóziumra 13 művész jelentkezett, hogy október közepéig együtt alkothassanak. A részt vevő művészek: Emmanuelle Esmiol (Fr), Fodor Ilda, Helena Hlušičková,(Cz), Herter Katalin, Ivica Markovičová (Sk), Keményffy Gábor, Krawczun Halina, Maróti Viktória Wartha Vince diploma-díjas, V. Nagy Nándor, Orosz Mária, Pannonhalmi Zsuzsa, Veronika Selingerová (Sk).

– A szimpóziumra kész tervekkel érkeztem. Tavasszal egy makói kiállítás során egy tavaszváró sorozatot készítettem, mert azt gondoltam, hogy egy folyamatban lévő munkát lehetne a legjobban kidolgozni a szimpóziumon. Négy formát készítettem el, amelyekből kettő tavaszváró női alakot ábrázol, ezeket antik görög megfogalmazásban próbáltam elkészíteni – mondta el V. Nagy Nándor képzőművész.

Kapcsolódó Cikkek